Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V soboto in nedeljo 3. Dobrodelni vikend košarke v Brežicah s sloganom »Mi smo Brežice«

Objavljeno: Četrtek, 11.10.2018    Rubrika: Košarka Sporočilo
KKB Plakat (Dokoncan)
Košarkarski klub Brežice že tretje leto zapored organizira Dobrodelni vikend košarke v Brežicah. Tudi tokrat se bodo na domačem parketu Športne dvorane Gimnazije Brežice predstavile tekmovalne ekipe kluba na ligaških tekmah pod okriljem KZS. Nastopale bodo ekipe najmlajših U11 in U13, pionirjev U15, ki se bodo pomerile proti ekipi Ilirije iz Ljubljane, kadeti U17 bodo igrali proti vrstnikom iz kluba Krka Novo mesto, mladinci pa proti Terme Olimia Podčetrtek. Pravi »spektakel« bo v soboto v večernih urah, ko se bodo člani pomerili proti močni ekipi Prebolda. Med polčasom tekme ne bo manjkalo zabavno-plesnega programa, za katerega bodo poskrbeli člani hip hop skupine Alter Ego Plesnega društva Imani.

Vikend pa bo imel tudi dobrodelno noto. Tokrat bomo zbirali prispevke za društvo Ozara Slovenija – Ozarin Dnevni center v Brežicah, ki pomaga ljudem z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, po njihovem zdravljenju v psihiatričnih ustanovah ter ljudem v duševni stiski in njihovim svojcem. Za njihove uporabnike je značilno, da doživljajo huda tesnobna stanja, stiske in težave, ki jih društvo uspešno blaži s svojimi storitvami. Tako so jim na voljo številne individualne in skupinske aktivnosti (individualni svetovalni in informativni razgovori, skupinski razbremenilni razgovori, skupina za samopomoč, izobraževalne delavnice, ustvarjalne delavnice, kulturne in športne aktivnosti …).

Veliko njihovih članov živi v širši okolici Brežic, nimajo prevoza in jim je dostop do njihovih storitev na voljo v premajhni meri. Okoliški uporabniki bi potrebovali in si želeli biti v dnevnem centru vsaj nekajkrat na teden, tako pa jim društvo s svojimi sredstvi zaenkrat lahko to omogoči le dvakrat mesečno. Zato bodo zbrana sredstva namenjena dodatnim prevozom v dnevni center, ki uporabnikom Ozare izjemno pripomore k dobremu počutju.

Že z majhnim prispevkom lahko veliko pripomorete tudi vi! Pridite v soboto, 13. 10., in nedeljo, 14. 10. 2018, v športno dvorano Gimnazije Brežice. Združimo se skupaj pod sloganom »Mi smo Brežice« in pomagajmo. Pomagate pa lahko tudi pri soorganizaciji dogodka s sponzorskim/donatorskim prispevkom.

Razpored tekem:

Sobota, 13. 10.,
12.30, kadeti U17, 1. SKL
HPG Brežice - Krka Novo mesto
18.30, člani, 4. SKL,
Brežice - Prebold Vrtnine Palir

Nedelja, 14. 10.,
9.30, pionirji U15, 2. SKL
HPG Brežice - Ilirija
17.00, mladinci U19, 2. SKL
HPG Brežice - Terme Olimia Podčertek

Vir: KK Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte