Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Podbočje zaključilo krstno sezono v 4. SKL

Objavljeno: Ponedeljek, 28.02.2022    Rubrika: Košarka Redakcija
DSC_0647

Koprčani (v modrih dresih) so bili tokrat premočni za domačo ekipo ...

Košarkarji KK Podbočje so v soboto odigrali še zadnjo domačo tekmo v sezoni v domači telovadnici, po daljšem času spet z občinstvom na tribuni.

Od domačih gledalcev so se v prvi sezoni po obuditvi tekmovalne košarke v kraju poslovili s porazom proti vodilnemu Kopru s 56:76. Gostje so bili boljši od začetka tekme dalje in so ves čas zviševali svojo prednost, domačini so jim nekoliko bolj zapretili le v tretji četrtini, ki so jo dobili z 18:13, ostale pa so pripadle Koprčanom. Za domačo ekipo pod vodstvom mladega trenerja Alana Pšeničnika so največ točk dosegli Jan Sintič (13) ter David Rožac in Lovro Jurečič (po 9), za goste pa Marko Zaro (21) in Miha Markič (17).
DSC_0662

... ki se je ob koncu zahvalila gledalcem za podporo skozi sezono.



S tremi zmagami (premagali so ekipe Orli Postojna, Kras in Ivančna Gorica) in enajstimi porazi so Podbočjani sezono zaključili na predzadnjem mestu osemčlanske lige 4. SKL – zahod, kar je manj, kot so pričakovali ob začetku sezone. »Sezona je bila polna vzponov in padcev. Rezultatsko gledano nismo zadovoljni in ne smemo biti, saj vemo, da smo sposobni več,« pravi kapetan ekipe in eden pobudnikov njene ustanovitve Jan Sintič. »Smo pa zelo zadovoljni z dejstvom, da smo "vrnili" košarko v Podbočje. Da se nekaj dogaja v našem malem kraju. Zelo nas veseli tudi, kako so se mlajsi odzvali da našo šolo košarke, saj jih trenutno 13 obiskuje to dejavnost. Konec koncev se gre za to, da damo mlajšim priložnost, da trenirajo in se družijo,« dodaja Sintič. ki se tako ob zaključku krstne sezone zahvaljuje sponzorjem, ki so jih finančno podprli in jim omogočili udeležbo v ligi.
 
P. P.
« Nazaj na seznam