Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

23-letnika trčila v krožišču, štirje poškodovani

Objavljeno: Ponedeljek, 17.10.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti so bili 15. oktobra nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 23-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 23-letnega voznika.

V nesreči so se lažje poškodovali 23-letni udeleženi voznik in trije potniki v njegovem vozilu. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.
 
Vlom v Sevnici in Budni vasi
 
Med 12. 10. in 15. 10. je v Sevnici nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Oškodovanci ocenjujejo, da je škode za 2000 evrov.
 
V Budni vasi je neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil televizijski sprejemnik, DVD predvajalnik, dve motorni žagi, zračno puško in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.
 
Poskus izmika mejni kontroli
 
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 15. 10. popoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih tablic. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila in v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto med 14. 10. 2016 in 17. 10. 2016
 
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 129 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 415 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 31-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali tri kršitelje. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nesreč pri delu.
« Nazaj na seznam