Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

75-letniku zasegli traktor

Objavljeno: Četrtek, 09.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Med kontrolo prometa v okolici Krmelja so policisti 8. 3. dopoldne ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 75-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan kmetijskih traktor. Vozilo so policisti zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom v Šentjanžu

V Šentjanžu na območju Sevnice je 8. 3. popoldne nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 188 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na območju Sevnice so kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli kmetijski traktor. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Krški policisti so pridržali kršitelja javnega reda in miru, ki ni upošteval njihovih ukazov in se ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vlomov in tatvin. Policisti Policijske postaje Krško so zaščitili žrtve nasilja v družini in nasilneža pridržali in mu izrekli prepoved približevanja.

Gasilci v Kerinovem Grmu

V sredo pozno zvečer so v naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorele smeti. Požar na površini 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGE Krško.

Obvestila
 
Komunala Sevnica
obvešča, da bodo od 9. 3. 2017 do 11. 3. 2017 izvedli začasno popolno zaporo štirih parkirnih mest na Glavnem trgu v Sevnici. Zapora bo med 8. in 17. uro zaradi prireditve “Salamijada bus”.
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na območju nadzorništva Sevnica: na območju transformatorskih postaj Dedna Gora med 8. in 11.30 uro ter Brezovo Bukovje med 12. in 14. uro;
  • na območju nadzorništva Krško mesto: na območju transformatorskih postaj Stari grad Bočje, Savinek, Zavode, Slivje, Malo Mraševo, Dvor med 8. in 14. uro, Slivje Ribogojnica med 7.30 in 8. ure ter 13.30 in 14. uro, NNO Oštrc izvod NNO proti Črneči vasi med 11. in 12.30 uro, NNO Kostanjevica vodovod izvod Jablance, Dolšce med 09. in 10.30 uro;
  • na območju nadzorništva Krško okolica: na območju transformatorskih postaj Srednje Arto, Dolenja lepa vas med 8. in 11. uro, Veliki Trn 2, Smečice med 8. in 14. uro. Na območju nadzorništva Bistrica, na območju transformatorske postaje Planina šola izvod Krajevna skupnost med 9. in 12. uro.
« Nazaj na seznam