Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

82-letni voznik trčil v 17-letnega pešca

Objavljeno: Petek, 21.10.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Danes, 21. 10., okoli 7.30 se je zgodila prometna nesreča v Krškem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 82-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 17-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah naj bi utrpel lažje poškodbe.

Prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti
 
Nekaj pred 16. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Šentjurju na Polju v občini Sevnica. Ugotovili so, da je 77-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v podporni zid in se z vozilom prevrnil. Lažje poškodovanega voznika in sopotnico so reševalci odpeljali v bolnišnico.
 
Vlom v Brežicah

V Brežicah je med 19.30 in 21. uro neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za 4000 evrov.
 
Na meji zasegli ukradenega BMW X5
 
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je okoli 22. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Kosova. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila švicarskih registrskih oznak. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil BMW X ukraden na Nizozemskem. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto za 20. 10. 2016

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 107 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto: PMP Obrežje
 
 
« Nazaj na seznam