Časopis za pokrajino Posavje
1.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dimniški požar v Dolenji Pirošici

Objavljeno: Torek, 31.01.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
gasilci

Tokrat je zagorelo v Dolenji Pirošici

V pondeljekovem večeru, nekaj čez 21. uro, je prišlo do vžiga saj v dimniku stanovanjske hiše v Dolenji Pirošici. Gasilci PGD Pirošica in Cerklje ob Krki so varovali objekt, da so saje zgorele in pregledali prostor.

Zasegli ukradenega Audija
 

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 30. 1., na izstop iz Slovenije, pripeljala voznica osebnega avtomobila Audi A4 italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ugotovili so, da je na vozilu poškodovana ključavnica, ključ avtomobila pa ponarejen. V evidencah policije ni bilo podatkov, da je vozilo ukradeno, so pa policisti v kontaktih z italijanskimi kolegi ugotovili, da je lastnik vozila šele ugotovil, da mu je nekdo ukradel avtomobil. Policisti so 38-letni voznici iz Bolgarije odvzeli prostost in jo pridržali. Zasegli so tudi avtomobil. Osumljenko bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.
 
Pet Afganistancev v bolgarskem tovornjaku
 

Med opravljanjem mejne kontrole na Obrežju so policisti popoldan v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli skritih pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Postopek s tujci na mejnem prehodu so prevzeli hrvaški policisti.
 
Makedonec in Sirec ilegalno preko meje
 

Policisti Policijske postaje Brežice so v noči na 31. 1. med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Bizeljskem izsledili in prijeli državljana Makedonije in državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca bodo po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto za 30. 1. 2017
 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 32 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 115 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

Elektrodela na zadnji januarski dan

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 31. 1., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah med 9. in 9.45 uro ter med 13.15 in 14. uro prekinjena dobava električne energije na območju TP Župelevec, Bojsno, Bojsno šola, Slopno in Veseli Vrh, med 9. in 14. uro na območju TP Spodnje Bojsno, med 9. in 11. uro na območju TP Volčje ter med 12. in 14. uro na območju TP Zgornje Gabrje
« Nazaj na seznam