Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Hudo poškodovan pešec, ki je povzročil nesrečo pri Straži pri Raki

Objavljeno: Torek, 18.10.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
17. oktobra so bili nekaj pred 19. uro policisti obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti med Veliko vasjo in Stražo pri Raki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 80-letni voznik osebnega avtomobila v bližini Straže pri Raki trčil v pešca, ki je hodil ob desnem robu vozišča in je nenadoma stopil na cesto.

Voznik je v izogib trčenju zavil levo, vendar je s prednjim delom vozila kljub temu zadel pešca. Hudo poškodovanega 51-letnega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je bil pešec oblečen v temna oblačila in ni uporabljal odsevnih teles. Ob slabi vidljivosti zaradi teme in megle, nepravilni hoji pešca ob desnem robu vozišča in dejstvu, da je nenadoma stopil na cesto, je bilo tveganje za nastanek prometne nesreče občutno povečano. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov bodo policisti pešcu izdali plačilni nalog.

Letos so na cestah na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah umrli že štirje pešci.  V jesenskem in zimskem času, ko so svetli deli dneva ponovno krajši, pogostejše so padavine in megla, je ta skupina udeležencev v prometu še posebej izpostavljena. Voznike motornih vozil in pešce pozivamo, naj pazijo drug na drugega. Pešci naj poskrbijo za svojo vidnost s svetlejšimi oblačili, uporabo odsevnih teles, za hojo pa naj uporabljajo prometne površine, ki so namenjene pešcem. Pred prečkanjem ceste naj se tudi pred prehodom za pešce prepričajo, da jih je voznik, ki se približuje opazil, da jim bo odstopil prednost in bo lahko varno ustavil. Kolesarji in motoristi morajo upoštevati, da so ceste v tem obdobju na izpostavljenih delih mokre in zaradi nizkih temperatur spolzke, na cestah pa je tudi že listje.

Neprilagojena hitrost ostaja najpogostejši vzrok prometnih nesreč na našem območju, zato pozivamo voznike motornih vozil, naj hitrost vožnje prilagodijo omejitvam, razmeram na cesti in svojim sposobnostim. Pozorni naj bodo na ranljivejše udeležence v cestnem prometu in jim odstopijo prednost. Dosledno naj upoštevajo cestnoprometna pravila in za volan sedejo le trezni.

Z letvijo jo je skupil po glavi

Okoli 9. ure, 17. oktobra, je na gradbišču v Krškem delavcu padla lesena letev na glavo. Reševalci NMP Krško so poškodovanega oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

V podvozju tovornjaka odkrili Maročana

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole tovornih vozil na podvozju tovornjaka makedonskih registrskih tablic našli skritega državljana Maroka, ki se je skušal izogniti mejni kontroli. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Tehnična in druga pomoč gasilcev
Ob 10.45 so na Bizeljskem gasilci PGD Brežice nudili pomoč pri prenosu onemogle osebe ter protipožarno pregledali stanovanjsko hišo. Reševalci NMP Brežice so onemoglo osebo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 140 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval pešec in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Elektrovzdrževalna dela 18. oktobra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes, 18. 10., prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica na območju transformatorskih postaj: Primož, Osredek pri Zavratcu in Hubajnica med 8.00 in 14.00 uro.

Vir: Pu Novo mesto in ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

12.09.2019 | Redakcija

Solatarska ciza z Drnovega

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu