Časopis za pokrajino Posavje
26.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ilegalce prijeli v Gornjem Brezovem in Drenovcu

Objavljeno: Petek, 21.06.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija marica
Sevniški policisti so v Gornjem Brezovem prijeli tri državljane Iraka in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Drenovcu so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli deset državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 173 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Jutranja nesreča v Brežicah
 
V četrtek zjutraj je na Dobovski cesti v Brežicah osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, počistili iztekle motorne tekočine s cestišča in preprečili nadaljnje iztekanje le teh. Nudili so pomoč policistom in avto vleki pri odstranitvi poškodovanega vozila. Poškodovanih ni bilo.

Gasilci odstranili sršene

Zvečer so v Bizeljski vasi gasilci PGD Obrežje s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo iz ostrešja poslovnega objekta.
 
Zagoreli odpadki v Kerinovem Grmu

Pozno zvečer je v Kerinovem Grmu gorelo na odlagališču odpadkov. Gasilci PGE Krško so požar pogasili.

Obvestila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje: ŽLAPOVEC izvod PLANINC-ERJAVEC v petek, 21. junija, med 9:00 in 13:00 uro, na območju transformatorske postaje: MALI PODLOG izvod GRŽEČA VAS DESNO v petek, 21. junija, med 8:00 in 11:00 uro, na območju transformatorske postaje: Siliko v petek, 21. junija, med 8:00 in 14:00 uro, na območju transformatorske postaje: Pišece Orehovec izvod Vrh Sveti križ v petek, 21. junija, med 8:00 in 11:00 uro.
 
« Nazaj na seznam