Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Intervencija v Radečah ob udoru strehe

Objavljeno: Sreda, 07.03.2018    Rubrika: KRONIKA Bralci pišejo
Vdor strehe Čimerno_MR7
V torkovem dopoldnevu se je pod težo snega udrla streha na gospodarskem poslopju, ob čemer so lastniku s Čimerna na pomoč prihiteli gasilci z Jagnjenice in Radeč.

Količina snega, katerega smo v tej zimi prejeli občutno več kot zadnjih nekaj let, je zlasti v višje ležečih krajih, precej večja in teža le-tega je včeraj pustila posledice na kmetiji na Čimernem, ki se nahaja na nadmorski višini 813 m. V vasico, ki je za kar dobrih 600m višja od samega centra Radeč, se je ob pozivu na pomoč odpravilo šest gasilcev iz PGD Jagnjenica in pet iz PGD Radeče ter poveljnik in predsednik GZ Radeče.

Kot je povedal vodja intervencije Matjaž Šuligoj iz PGD Jagnjenica, je bilo pod udrto streho ogroženih šest glav živine, po dobrih štirih urah odmetavanja snega s strehe in čiščenja okolice z lopatami, pa so gasilci omogočili tudi dostop do traktorja in ostale kmetijske mehanizacije, katere so ob neljubem dogodku bile prav tako v notranjosti poslopja.

Z enakimi težavami - prekomerne obtežbe strešnih konstrukcij zaradi teže snega, so se po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, sicer tekom včerajšnjega dne srečali tudi na Vranskem, v Rušah, Mariboru, Majšperku in v Šentjurju.

Doroteja Jazbec, foto: Marko Radulovič
« Nazaj na seznam
»