Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izrečena globa zaradi nedostojnega vedenja

Objavljeno: Petek, 20.03.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija, nesreca (6)
V Radečah so policisti PP Laško, ki delujejo tudi na območju občine Radeče, oglobili moškega, ki se je nedostojno vedel in grozil sosedom.

285 KLICEV NA 113

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  42 nujnih primerih in na številko 113  prejeli  285  klicev. Obravnavali so 5 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi  štirih  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, ponarejanja denarja, vlomov  in  tatvin. Posredovali so zaradi požara v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

NMP

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali en poziv za nujno medicinsko pomoč.

VELIKA POŽARNA OGROŽENOST

"V  naravnem  okolju  je  poleg  požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov  ali  snovi,  ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti  kresove,  požigati  na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Upoštevajte  prepoved, da bodo interventne službe na voljo tistim, ki jih v teh razmerah najbolj potrebujejo," je zapisala v svojem sporočilu Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi PU Novo mesto in samostojna policijska inšpektorica.

SPOŠTOVANJE ODLOKA O GIBANJU NA JAVNIH POVRŠINAH

"Vsem občanom polagamo na srce, naj spoštujejo odlok, ki je začel veljati danes ob polnoči in prepoveduje gibanje ter zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, saj s tem skrbijo za svoje zdravje in zdravje soljudi," je v sporočilu dodala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica PU Celje.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

13.07.2022 | Sporočilo

Za isto okolje in podzemne vode