Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mladoletni Krčan z ukradenim avtom povzročil nesrečo

Objavljeno: Četrtek, 09.02.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V noči na 8. 2. so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči v Prečni. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil mladoletnik z območja Krškega, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligrama alkohola.

Med preiskavo so ugotovili, da je mladoletnik nekaj ur pred nesrečo avtomobil Volkswagen golf ukradel v okolici Metlike. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. Policisti okoliščine kaznivega dejanja odvzema motornega vozila še preiskujejo in bodo zoper osumljenca na tožilstvo podali kazensko ovadbo. O kršitvah cestnoprometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.
 
Trojica okradla gostinski lokal
 

V gostinski lokal v Krškem so 7. 2. okoli 18. ure vstopili trije neznanci. Dva sta s pogovorom zamotila zaposleno, tretji pa je iz sosednjega prostora odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.
 
Štirje Afganistanci v srbskem tovornjaku ...
 

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 7. 2. dopoldne pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. Ugotovili so, da je carinska pletenica prerezana in naknadno spojena, v tovornem delu pa je bila izmerjena povišana prisotnost ogljikovega dioksida. V vozilu so policisti odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in jih predali hrvaškim varnostnim organom.
 
... trije pa v vlaku iz Beograda v Zürich

Policisti na Mejnem prehodu za mednarodni železniški promet Dobova so 8. 2., med opravljanjem mejne kontrole potniškega vlaka, ki je bil iz Beograda namenjen v Zürich, pod sedežem v enem izmed vagonov našli skrite tri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto med 7. 2. 2017 in 9. 2. 2017
 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 332 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in sprožitve signalno varnostnih naprav.

V Sevnici zgorela lesena uta

Na praznično sredo je na Taborniški ulici v Sevnici prišlo do požara v leseni uti dimenzij 8 x 4 metrov. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, ki je uto uničil in pregledali pogorišče  s termo kamero. Obveščene so bile pristojne službe.  

Obvestila
       
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes dne 9. februarja 2017 zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje: Črneča vas, Oštrc in Jablance Gorjanci  med 11:00 in 13:00 uro, na območju transformatorske postaje: Gradec Gorjanci med 8:30 in 10:30 uro in na območju transformatorske postaje: Črešnjevec Gorjanci med 11:00 in 13:00 uro. Za področje nadzorništva Krško okolica, na območju transformatorske postaje: Gradišče med 8:0 in 10:00 uro, na območju transformatorske postaje: Mrčna sela pa med 11:00 in 13:00 uro. Za področje nadzorništva Sevnica, na območju transformatorske postaje: Pekel Hočevar, Pekel Šturbej, Podgorje, Podgorje Orehovec in Podgorje Stopar med 7:45 in 13:45 uro in za področje nadzorništva Brežice, na območju transformatorske postaje: Mrzlava vas izvod Kozolec med 8:00 in 9:00 uro.
« Nazaj na seznam