Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Voznica zapeljala vzvratno po stopnišču

Objavljeno: Torek, 26.01.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
4

V torkovem dopoldnevu se je na Vidmu v Krškem zgodila nevsakdanja nesreča (foto: PGE Krško).

Danes, 26. 1., je malo po 10. uri dopoldan na Cankarjevi ulici v Krškem voznica osebnega vozila s parkirnega prostora zapeljala vzvratno, z vozilom zdrsnila po stopnišču in z njim pristala na boku. Gasilci PGE Krško so stabilizirali vozilo, s tehničnim posegom izvlekli poškodovano voznico iz vozila, posuli iztekle motorne tekočine in prečrpali okoli 30 l iztekajočega goriva, nakar so s pomočjo vitle izvlekli vozilo na parkirišče. Reševalci NMP so voznico oskrbeli na kraju nesreče in jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v brežiški urgentni center.

Gasilci pomagali reševalcem
 

Ob 14.15 so na Titovi cesti na Senovem gasilci PGE Krško nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila v stanovanje.

Na Malem Obrežu zgorel avto

142198566_2966916403538212_5752095605887461877_n

Goreč avto na Malem Obrežu

25.1. je ob 20.32 je na Malem Obrežu, občina Brežice, zagorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Mali Obrež in Veliki Obrež, ki so požar pogasili in odklopiliVozni akumulator na vozilu. Vozilo je uničeno.

Delovna nesreča v Radečah

Policisti PU Celje so bili v ponedeljek obveščeni o nesreči pri delu v enem od podjetij v Radečah. Do nesreče je prišlo, ker je zaposleni z roko segel v delovno območje impregnacijskega stroja, pri čemer mu je stroj hudo poškodoval prst.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila bosanskih registrskih oznak odkrili dva državljana Maroka, ki sta se skrita med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se prav tako poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki na območju PU Novo mesto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 29 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 114 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli vozila trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvine. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto in PU Radeče, foto: PGE Krško in FB Danijel Frigelj, PGD Mali Obrež
« Nazaj na seznam
»