Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

Nad sosede z zračno puško, nad obiskovalce z elektriko

Objavljeno: Četrtek, 13.10.2016    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
PP Krško

Foto: PP Krško

Policisti Policijske postaje Krško so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu 48-letnega osumljenca, ki je v okolici Krškega z zračno puško streljal v okna okoliških stanovanjskih hiš in ustrahoval prebivalce. Med hišno preiskavo so našli in zasegli zračno puško in več predmetov, ki izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v stanovanjsko hišo.

Ob prihodu policistov se je osumljenec skrival v stanovanjski hiši, zato so morali na silo vstopiti v objekt. Ugotovljeno je bilo, da je moški kljuko vhodnih vrat povezal z električnim vodnikom, pod vrata namestil kovinsko mrežo, ki jo je prav tako povezal z električnim vodnikom, nad vrata pa namestil vodovodno cev z namenom, da povzroči udar elektrike in poškoduje osebo, ki bi vstopila skozi vrata. Ob vstopu se nihče od policistov ni poškodoval, saj so uporabili ustrezna zaščitna sredstva. Tudi na dvorišču stanovanjske hiše so policisti našli ovire z namenom poškodovanja. Nastavljenih je bilo več desk z žeblji in orodje z nameščenimi električnimi vodniki.
 
48-letnemu osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo so ga danes privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi sumov kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, tatvin in velike tatvine.
 
Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto za 12. 10. 2016
 
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.
 
 
« Nazaj na seznam