Časopis za pokrajino Posavje
26.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nedeljska prometna nesreča pri Bukoku zaradi nepravilnega prehitevanja

Objavljeno: Ponedeljek, 01.08.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
241655447_896943047611562_3716720063452474643_n
V nedeljo ob 13.05 sta pri Bukošku, občina Brežice, trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli po izteklih motornih tekočinah. Dežurni delavec cestnega podjetja je počistil cestišče. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Iz policijskega poročila o tej nesreči zasledimo, da so bili brežiški policisti 31. 7. okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Bukoškom in Župelevcem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik peljal iz smeri Župelevca in zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 27-letnega voznika, ki je vozil pred njim. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,24 miligrama alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

21-letniku brez vozniške, ki je bil domnevno pod vplivom drog, zasegli avtomobil

31. 7. nekaj pred 18. uro so brežiški policisti med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Zasegli so mu avtomobil in manjšo količini prepovedane droge. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik in potnica lažje poškodovana

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brežicah smo bili obveščeni 29. 7. nekaj pred 21. uro. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 68-letni voznik, ki je odvzel prednost 50-letnemu vozniku. V nesreči sta se lažje poškodovala 50-letni voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Tatvina bakrenih žlebov in odtočnih cevi

S strehe objekta v Novi vasi pri Mokricah je nekdo odtujil bakrene žlebove in odtočne cevi.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

29. 7. nekaj po 15. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika kombija srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Srbije v vozilu prevaža 13 državljanov Nepala in osem državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Čez vikend 110 nezakonitih prehodov prehodov državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Brezje pri Veliki Dolini, Rigonce, Slovenska vas, Dobova, Prilipe, Čatež ob Savi, Gabrje pri Dobovi, Brežice in Loče) izsledili in prijeli 49 državljanov Burundija, 25 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Iraka, 15 državljanov Afganistana, tri državljane Indije, dva državljana Kitajske in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Gasilci znova nad sršene

Ob 9.22 so v naselju Orešje na Bizeljskem, občina Brežice, gasilci PGD Obrežje odstranili sršenje gnezdo iz napušča stanovanjskega objekta.

Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije: 
  • Področju nadzorništva Krško okolica med 8. in 12. uro na območju TP Dolenji Leskovec, Dolenji Leskovec LD, Peč Rožno, Brestanica grad muzej in Brestanica grad; 
  • Področju nadzorništva Mokronog med 8. in 13. uro na območju TP Tržišče kolodvor, Tržišče, Tržišče peskokop, Zgornje Vodale, Kaplja vas in Vodale; 
  • Področju nadzorništva Krško mesto med 8.30 in 14. uro na območju TP Brezje Gorjanci, Gradec Gorjanci in Planina Gorjanci. 
Komunala Sevnica obvešča, da bodo danes  izvedene občasne, kratkotrajne in dolgotrajne, delne in popolne zapore prometa, tipa O-1 in E-5, na odseku lokalne ceste, št. 372241 Loke-Dolnje Impolje-Gornje Impolje-Primož, na pododseku dolžine 250 m od križišča za Orle proti Dolnjim Impoljam, ter obvoz po ostalih občinskih cestah med časom popolnih zapor, med 1.8.2022 in 31.10.2022. Zapore bodo izvedene zaradi sanacije prepusta in cestišča.
 
Komunala Sevnica obvešča, da bodo danes izvedene občasne, dolgotrajne, delne in popolne zapore prometa, tipa O-1 in E-6, na odsekih lokalne ceste, št. 372381 HE Boštanj-Boštanj in javne poti, št. 872791 Boštanj-Redna, med h. št. Boštanj 12c in Boštanj 8a. Zapore bodo izvedene med 1.8.2022 in 31.12.2022. Zapore bodo izvedene zaradi investicijsko-vzdrževalnih del na kanalizaciji v Boštanju.
 
Občina Brežice obvešča, da bo danes izvedena popolna zapora JP 529481- Pišece-roj.hiša M.P. med stacionažo km 0,100 in km 0,160. Zapore bo izvedena med 1.8.2022 in 1.11.2022.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam