Časopis za pokrajino Posavje
20.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nesreči pri Tržišču in Loki

Objavljeno: Sreda, 07.09.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V torek, 6. 9., sta okoli 14. ure na cesti Tržišče–Krmelj trčili osebni vozili. V trčenju se je poškodovala ena oseba, ki so jo reševalci NMP Sevnica oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. 

Gasilci PGD Sevnica so nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorja na vozilih, preprečili iztekanje motornih tekočin iz vozil v bližnji potok, pomagali policiji pri usmerjanju prometa ter vlečni službi in očistili cestišče. Sevniški prostovoljni gasilci so posredovali še enkrat v včerajšnjem popoldnevu, in sicer okoli 17. ure, ko so po prometni nesreči na cesti Loka pri Zidanem Mostu-Radeče z vpojnim sredstvom očistili razlite motorne tekočine v dolžini okoli 200 metrov. 

OBVESTILA

Prekuhavanje vode na Bizeljskem
Javno podjetje Komunala Brežice obvešča vse uporabnike pitne vode na vodovodnem sistemu Bizeljsko (naselje Bizeljsko–ulice, Bizeljska vas, Orešje, Bukovje, Drenovec, Bračna vas, Nova vas ob Sotli, Stara vas-Bizeljsko, Brezovica na Bizeljskem, Vitna vas, Dramlja), da je potrebno vodo zaradi mikrobiološke neskladnosti pred uporabo za pitje in prehranske namene prekuhavati. Obvestilo velja do preklica.

Motena oskrba s pitno vodo v Gabrijelah
Komunala Sevnica obvešča vse uporabnike pitne vode na območju javnega vodovoda Krmelj, da bo v naselju Gabrijele zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju motena oskrba s pitno vodo v sredo in četrtek, 07. in 8.septembra.

Delne in popolne zapore odsekov v starem predelu Sevnice
Občina Sevnica obvešča, da bo med 6. in 30. 9. zaradi obnovitvenih del na kanalizacijskem omrežju potekala delna zapora z občasnimi popolnimi zaporami na javnih poteh v mestu Sevnica, in sicer v skupni dolžini 300 m na relacijah Glavni trg–župnijska cerkev-cesta na grad,sodišče–AMD–cesta na grad ter na relaciji Vrtovšek–Jazbinšek.

Popolna zapora ceste Jereslavec-Zg. Slogonsko
CGP-CP Novo mesto obvešča o popolni zapori lokalne ceste Jereslavec–Zg. Slogonsko, in sicer v dolžini  400 m od križišča z JP Slogonsko (Požar) – vas. Popolna zapora zaradi izvedbe sanacije ceste bo vzpostaljena od 07. do 28. septembra. 09.2016. Obvoz bo urejen po LC Slogonsko – Zg. Slogonsko, po javni poti Vrhjé – Slogonsko in lokalni cesti Zg. Slogonsko – Vrhjé ter obratno.

Za danes načrtovana elektrovzdrževalna dela
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 7. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področje nadzorništva Krško-mesto, in sicer med 9. in 11. uro na območju transformatorske postaje Surovina Vrbina.


 
« Nazaj na seznam