Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nočna nesreča na avtocesti pri Mrtvicah

Objavljeno: Ponedeljek, 24.10.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V noči na 24. 10. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Drnovim in Čatežem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del tovornega vozila.

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola (2,06 g/kg). Reševalci so v bolnišnico odpeljali lažje poškodovanega 31-letnega moškega in otroka, ki ga je prevažal v vozilu. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. 

Voznica zletela s ceste

Policisti Policijske postaje Krško so bili 21. 10. okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči pri kraju Dobrova. Ugotovili so, da je 54-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu izgubila oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčila v skalo. Povzročiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,24 miligramov alkohola (2,58 g/kg). Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi številnih kršitev so zoper voznico na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V Kostanjevici ukradli avto

V noči na 23. 10. je v Kostanjevici na Krki neznanec s parkirnega prostora odtujil osebni avtomobil Volkswagen tiguan, sive barve, registrskih oznak KK NH-560.
 
Deveterica nezakonito čez mejo


Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti 21. 10. zvečer v Novi vasi izsledili in prijeli več tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Sedmim državljanom Afganistana in dvema državljanoma Pakistana so odvzeli prostost in jih pridržali. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto med 21. 10. 2016 in 24. 10. 2016
 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 119 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 408 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Štirim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav.
 
Elektrovzdrževalna dela v sevniški občini

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes. 24. 10., med 8. in 14. uro prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Primož, Osredek pri Zavratcu in Hubajnica.
  
« Nazaj na seznam