Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nočni potres pri Brestanici

Objavljeno: Sreda, 08.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brestanica2 (Large)

Pogled na del Brestanice iz zraka, foto: Boštjan Colarič, arhiv PO

Po podatkih Urada za seizmologijo in geologijo Agencije RS za okolje so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic danes ponoči, 8. 3., ob 2.23 zabeležili potres magnitude 2,0 v bližini Brestanice. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Senovega in Brestanice. Na agenciji ocenjujejo, da intenziteta potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). 

V Drožanjah s ceste v potok
7. 3. je okoli polnoči v Drožanjah osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo v bližnjem potoku. Aktivirani so bili gasilci PGD Sevnica ter reševalci sevniške NMP, ki so poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Viličar v okvari
8. 3. so nekaj čez 5. uro zjutraj gasilci PGD Sevnica na Savski cesti v Sevnici zaradi okvare odklopili baterije na električnem viličarju in ga pregledali s termokamero.

Odpadno olje odvrgli v Kostanjevici
Včeraj, 7. 3., so okoli 9.30 občani na Vodeniški cesti v Kostanjevici na Krki opazili tri odvržene sode, v katerih je bilo odpadno olje. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, pregledali okolico in odstranili odvržene sode, katere je prevzelo podjetje za zbiranje in predelavo odpadkov.

Elektrodela na 8. marec

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo 8. marca zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah med 8. in 11. uro prekinjena dobava električne energije v sevniški občini, in sicer na območju transformatorskih postaj Lisičje Jame, Vitovec, Dolenji Kremen in  Veternik, med 8. in 11.30 uro pa na TP Brunk ter Gorelce in med 12. in 14. uro na območju TP Bruška gora. V občini Krško bo oskrba z električno energijo med 12. in 14. uro motena na območju transformatorskih postaj Jerman Vrh - izvod Stopno ter med 7.40 in 11. uro Gazice, Pristava - Gazice. Na področju nadzorništva Bistrica bodo med 9. in 14. uro dela izvajali na območju TP Nova vas - Bizeljsko.

 
« Nazaj na seznam