Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nočno razgrajanje v Brežicah

Objavljeno: Torek, 11.06.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlom-simbolicna
Nekaj po polnoči so na številki 113 prejeli več klicev o skupini, ki je razgrajala na Cesti bratov Milavcev v Brežicah in pri tem povzročila tudi nekaj škode na eni od hiš. Policisti so popisali sedem akterjev, ki naj bi se med seboj poznali, se sprli in tudi fizično obračunavali. Pri tem je bil eden tudi lažje telesno poškodovan, razbili pa so tudi eno okno. Policisti vse vpletene že dodobra poznajo, okoliščine in njihove vloge pa še preiskujejo.

Plačilni nalog 61-letnici

Krški policisti so popoldne na Senovem napisali plačilni nalog 61-letnici, ki se je nedostojno vedla do sosede.

Medvrstniško nasilje

Policisti so v ponedeljek zjutraj obravnavali medvrstniško nasilje na eni izmed osnovnih šol v okolici Brežic. Poškodovani učenec je moral iskati zdravniško pomoč. Na primer so v šoli takoj odzvali in o tem obvestili policiste, ki preiskujejo primer zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Policija izvaja dodatne aktivnosti za zagotavljanje varnosti. Zaradi varstva osebnih podatkov in udeleženih mladoletnih oseb drugih podrobnosti ne moremo posredovati javnosti.

Mejne zadeve in tujci

V zadnjih 24-tih urah so policisti obravnavali 96 tujcev, za katere se je v postopku izkazalo, da so notranjo mejo prestopili nezakonito oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje na območju Sloveniji. Prijeti so bili na območju policijske postaje Brežic (v naseljih ali okolici naselij Rigonce, Dobova, Kapele, Rakovec, Obrežje, Jereslavec, Loče, Nova vas pri Mokricah, Jesenice na Dolenjskem). Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Minuli vikend kup vlomov in tatvin

V noči na 9. 6. je v Krškem nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. V Spodnjem Starem Gradu je v noči na 9. 6. neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil prenosno blagajno in mobilni telefon. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode. V Kostanjevici na Krki je na parkirnem prostoru 9. 6. okoli 19. ure neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z denarjem, dokumenti in mobilnim telefonom. Med 4. 6. in 9. 6. je na Gubčevi ulici v Krškem nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil električni skiro, manjši hladilnik in električni žar. V noči na 10. 6. so v Krškem neznanci vlomili v prodajalno in odtujili tobačne izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na mejni prehod z 1,6 promili alkohola

Na mejni prehod Obrežje je v noči na 9. 6. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila BMW slovenskih registrskih oznak. Policisti so 25-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,78 miligramov alkohola. (1,6 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prekoračitve hitrosti

7. 6. nekaj pred 10. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 186 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 56 km/h. 45-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

8. 6. okoli 9.30 so prav tako na Obrežju ustavili voznika osebnega avtmobila Volkswagen golf nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 213 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 83 km/h. 22-letnemu državljanu Nemčije so izrekli globo.

9. 6. v jutranjih urah so kontrolirali voznika osebnega avtomobila Porsche panamera švicarskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 193 km/h in voznika osebnega avtomobila BMW finskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 187 km/h. 50-letnemu vozniku poršeja iz Belgije in 37-letnemu vozniku BMW-ja so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 7. 6. in 10. 6. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Kapele, Loče, Nova vas pri Mokricah, Brežice) izsledili in prijeli 73 državljanov Sirije, 69 državljanov Afganistana, 21 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Turčije, 13 državljanov Pakistana, 11 državljanov Iraka, deset državljanov Indije, deset državljanov Rusije, osem državljanov Nepala, osem državljanov Irana, tri državljane Somalije, tri državljane Mongolije, tri državljane Burundija, tri državljane Egipta, dva državljana Šrilanek, dva državljana Maroka, državljana Kitajske, državljana Palestine in državljana Azerbejdžana. Na območju PP Črnomelj (Žuniči) so prijeli dva državljana Maroka državljana Sirije, državljana Palestine in državljana Alžirije.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»