Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan napadel policista

Objavljeno: Ponedeljek, 13.03.2017    Rubrika: KRONIKA
Policisti Policijske postaje Sevnica so v noči na 11. 3. v Sevnici ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 63-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligramov  alkohola. Med postopkom je kršitelj napadel policista, ga odrival in poškodoval službeno vozilo policije.

Policisti so zoper pijanega kršitelja uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Vlomi in tatvine

Na Blanci je 11. 3. v večernih urah neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel mobilni telefon in motorno žago.

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Brežiški  policisti  so 10.  3. dopoldne med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novi vasi pri Mokricah izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno  mejo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki
Policisti  Policijske  uprave Novo mesto so intervenirali v 160 nujnih primerih in na  številko 113 prejeli 382 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo,  v kateri se je ena oseba huje poškodovala, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska  škoda. Štirim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali  so  zaradi  38 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali štiri kršitelje, ki niso upoštevali ukazov policistov in so s kršitvami nadaljevali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Osumljencu nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. Intervenirali so zaradi nesreč pri delu, nedovoljenih prehodov državne meje, požarov in sprožitev signalno varnostnih naprav.

Vžigi suhe trave in smeti

V nedeljo popoldne so nekaj čez 16. uro posredovali gasilci PGD Sromlje v kraju Vočje v brežiški občini, kjer je gorela suha  trava. Gasilci so pogasili požar na okoli 80 arih travnika. Nekaj čez 18.30 je zagorela suha trava tudi v naselju Spodnje Dule, občina Krško. Gasilci PGE Krško ter gasilci prostovoljnih društev z Gore in Velikega Trna so pogasili požar na cca 400 kvadratnih metrih površine.  Ob 19.12 so v romskem naselju Kerinov Grm gorele smeti, ki so jih na 10 m2 pogasili gasilci PGE Krško. 

Elektrodela na 13. 3.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 13. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah med 8. in 11. uro prekinjena dobava električne energije v sevniški občini, in sicer na območju transformatorskih postaj Podvrh, Trnovec, Komorivec, Pusti vrh, Priklence, Krajna Brda, Krajna Brda 2, Poklek in Selce. Na območju občine Krško bodo brez električne energije med 8. in 11.30 uro uporabniki na območju transformatorskih postaj Koprivnica Kladje in Veliki Dol ter med 12. in 14. uro na bomočju transformatorske postaje Železno-Podole.
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

29.06.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače