Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan nasilnež pretepel partnerko

Objavljeno: Ponedeljek, 22.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
violence-against-women-4209778_960_720

Fotografija je simbolična.

Brežiški policisti so 20. 5. zvečer posredovali zaradi nasilja v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je 48-letni nasilnež sprl z ženo, jo žalil, poniževal in pretepel. Poškodovano žrtev, ki je utrpela več udarcev po glavi in zlom nosu, so oskrbeli v bolnišnici.

Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 48-letnika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Pod vplivom prepovedanih drog in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so 20. 5. okoli 19. ure v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi odredili strokovni pregled. 21-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, hitri test pa je pri njemu potrdil prisotnost prepovedanih drog, je strokovni pregled odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Padec kolesarja na območju Bučke

Sevniški policisti so bili 20. 5. okoli 20. ure obveščeni o padcu mladoletnega kolesarja na območju Bučke. Poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preverjajo.

Znova prijeli več sprovajalcev in tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

19. 5. so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Državljan Romunije je v vozilu prevažal tri državljane Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Prav tako 19. 5. so na Obrežju kontrolirali državljana Romunije, ki je prevažal štiri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. 20. 5. so v Novi vasi pri Mokricah kontrolirali voznika osebnega vozila iz Litve, ki je prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 19. 5. in 22. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Čatež ob Savi, Grič, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 79 državljanov Pakistana, 54 državljanov Maroka, 33 državljanov Bangladeša, 27 državljanov Afganistana, 19 državljanov Nepala, 11 državljanov Rusije, deset državljanov Indije, sedem državljanov Tunizije, sedem državljanov Konga, pet državljanov Kitajske, štiri državljane Gvineje, tri državljane Kube, tri državljane Burundija, dva državljana Konga, dva državljana Alžirije državljana Tibeta in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

V Kaplji vasi našli topovsko granato
 
V nedeljo ob 17.38 so v naselju Kaplja vas, občina Sevnica, našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so topovsko granato, kalibra 75 mm in osem kosov pehotnega streliva, vse italijanske izdelave, ostanek iz II. svetovne vojne odstranili in do uničenja varno uskladiščili. 

Gasilci reševali telico

V petek dopoldne so posredovali gasilci PGD Bizeljsko na Sodarski poti na Bizeljskem, kjer so iz gnojne jame s tehničnim posegom izvlekli telico. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Helikopterski prevoz v Maribor

V petek popoldne je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz ZD Sevnica prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe. Obveščene so bile pristojne službe.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca