Časopis za pokrajino Posavje
13.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pogrešano osebo našli nepoškodovano

Objavljeno: Petek, 17.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Ob 1.10 v petek je OKC PU Novo mesto zaprosil za pomoč pri iskanju pogrešane mladoletne osebe na območju naselja Čanje, občina Sevnica. V iskalni akciji so sodelovale enote reševalcev z reševalnimi psi pri ZRPS Dolenjske in vodniki psov Kinološke zveze Slovenije za Dolenjsko, Posavje in Belo krajino. Od 2.42 so v iskalni akciji sodelovali tudi gasilci PGD Sevnica. Pogrešanega so našli nepoškodovanega okoli 7. ure zjutraj v naselju Čanje.

Zagorel kabel
 
Ob 9.12 je v naselju Dovško, občina Krško, zagorel elektroenergetski vodnik zaradi padca veje pri podiranju drevja. Gasilci PGE Krško so drevo podrli in odstranili.
 
Obtičali v dvigalu

Ob 9.22 sta v dvigalu na Bohorski cesti na Senovem obstali dve osebi. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so s tehničnim posegom rešili ujeti osebi.
 
Požari v Slovenski vasi, FDednji vasi in Gorici
 
V petek ob 13.44  je v naselju Slovenska vas, občina Brežice, zagorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Obrežje in Velika Dolina so požar v izmeri okoli 200 kvadratnih metrov pogasili. Ob 20.30 so v bližini naselja Dednja vas, občina Brežice, goreli grmičevje in drevesa. Požar, ki se je širil proti gozdu so pogasili gasilci PGD Pišece in Globoko.  Ob 22.31 je v bližini naselja Gorica, občina Krško, gorelo strnišče. Gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog so požar na enem hektarju obdelovalne površine pogasili.
 
Večerni potres v bližini Brežic

V petek zvečer ob 21.46 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencija RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo, zabeležili šibek potresni sunek magnitude 1,1 v bližini Brežic, 80 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Brežic z okolico. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). 
« Nazaj na seznam