Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

Policisti prijeli trojico mladih vlomilcev

Objavljeno: Četrtek, 20.10.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V noči na 20. 10. je policiste Policijske postaje Krško na pomoč poklicala občanka, saj naj bi slišala, da v sosednji hiši nekdo razbija steklo. Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da so neznanci vlomili v gospodarski objekt.

Pregledali so širšo okolico in na bližnji njivi opazili neznance, ki so bežali. Policisti so jih izsledili in prijeli. 20-letnemu, 18-letnemu in mladoletnemu osumljencu so odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim več kosov ukradenega orodja, motorno žago in samokolnico. Kasneje so ugotovili, da so osumljenci v bližini vlomili še v en objekt. Okoliščine kaznivih dejanj tatvine še preiskujejo. Trojico bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo.

Pridržali voznika pod vplivom alkohola
V noči na 20. 10. je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Policisti, ki so opravljali mejno kontrolo, so 38-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,35 miligramov alkohola (2,81 g/kg). Kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto za 19. 10. 2016
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega avtomobila, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, vlomov in tatvin.
 
Trk pred cestninsko postajo, k sreči brez poškodovanih
V sredo nekaj pred 16. uro sta pred cestninsko postajo Drnovo trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilih, nudili pomoč avtovleki in posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Poškodovanih v nesreči ni bilo.
 
Gasilci posredovali v sevniškem Gabrju in v Krškem
Prav tako v sredo popoldne  je v kraju Gabrje, občina Sevnica, prišlo do onesnaženja parkirnega prostora. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj izlitja, odstranili nevarne tekočine iz parkirišča in  ga očistili. Posredovali so dežurni pri CGP Sevnica.
 
Skoraj istočasno so gasilci PGE Krško na Kajuhovi ulici v Krškem s tehničnim posegom odprli vrata na stanovanjskem objektu.

Obvestila
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Leskovec Polc med 12.30 in 14.30 uro, na območju transformatorske postaje Sloka cesta med 8. in 10. uro, na območju transformatorske postaje Surovina Vrbina med 10.30 in 11.30 uro, na področju nadzorništva Bistrica, na območju transformatorske postaje Bizeljsko med 7.30 in 8.30 ter 13. in 13.30 uro in na območju transformatorske postaje Bračna vas, Janeževe gorice in Zgornja Sušica med 9. in 12. uro.
« Nazaj na seznam