Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policisti zasegli dve vozili

Objavljeno: Petek, 28.04.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Med kontrolo prometa na Bizeljskem so policisti Postaje prometne policije Novo mesto 26. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 56-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,50 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brežiški policisti so v noči na 27. 4. v kraju Župelevec ustavili voznico kombiniranega vozila. Med postopkom so ugotovili, da 24-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 97 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 392 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 24 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreč pri delu in sprožitve signalno varnostne naprave.
« Nazaj na seznam
»