Časopis za pokrajino Posavje
6.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponedeljek zaznamovali vozniki pod vplivom alkohola

Objavljeno: Torek, 07.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Ponedeljek so varnostne razmere v cestnem prometu na našem območju zaznamovali vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. V preteklem letu so alkoholizirani vozniki povzročili več kot 13,2 % vseh prometnih nesreč, ki so se zgodile na območju Policijske uprave Novo mesto.

V nesrečah, ki so jih povzročili vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, je 6 ljudi umrlo, 17 je bilo hudo poškodovanih in 73 lažje poškodovanih. Povprečna stopnja alkohola pri povzročiteljih je znašala 1,47 gramov alkohola na kilogram krvi.

Na mejni prehod pripeljal z 1.6 promili alkohola

Na mejni prehod Slovenska vas je nekaj po 22. uri, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik osebnega avtomobila. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu policisti odredili preizkus. 28-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola (1,60 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče podali obdolžilni predlog.

Poskus izmika mejni kontroli

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 7. 3. okoli 6. ure pripeljal voznik tovornega vozila, ki je bil iz Grčije namenjen v Nemčijo. Policisti so s hrvaškimi kolegi opravili skupno mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. Na podvozju vozila so našli skritega premraženega državljana Alžirije, ki se je skušal izogniti mejni kontoli. Tujca so prevzeli hrvaški varnostni organi.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala peška in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli avtomobil in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.
« Nazaj na seznam