Časopis za pokrajino Posavje
27.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poškodovan voznik

Objavljeno: Ponedeljek, 22.02.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti PP Krško so bili 20. 2. nekaj po 10. uri obveščeni o prometni nesreči na Velikem Kamnu, kjer naj bi pijan voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 43-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo.

Kršitelj je kraj nesreče zapustil, z vožnjo nadaljeval po travniku in z vozilom obstal v jarku. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti pa so zanj odredili strokovni pregled zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Velikem Cirniku na območju PP Sevnica je med 12. 2. in 19. 2. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil motorno žago in električni skobeljnik.

Med 18. 2. in 21. 2. je v naselju Blatno na območju PP Brežice nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil bankovec za deset evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 21. 2. okoli 7. ure v Čatežu ob Savi ustavili kombinirano vozilo slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Bosne in Hercegovine v tovornem delu kombija prevaža pet državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcu so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Kombi Citroen jumper so zasegli, tujce pa po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Dimniški požar v Velikem Mraševem

dimniski pozar-simbolna

Fotografija je simbolična.

V nedeljo zjutraj, nekaj po 6. uri, so v Velikem Mraševem v dimniški tuljavi stanovanjskega objekta gorele saje. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Malo Mraševo, ki so požar pogasili, prezračili prostore ter opravili pregled s termovizijsko kamero.

Naleteli na sedem topovskih granat

Okoli 10. ure so v Bizeljski vasi na Bizeljskem naleteli na sedem topovskih granat kalibra 37, ostanek 2. svetovne vojne, nemško-češke izdelave. Nevarne najdbe so na kraju uničili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Ljubljanske regije.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam