Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poskusi izmikov mejni kontroli in nedovoljeni prestopi državne meje

Objavljeno: Petek, 17.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti Postaje mejne policije Dobova so med opravljanjem mejne kontrole tovornega vlaka, ki je iz Srbije pripeljal les, v enem izmed vagonov našli skritega državljana Irana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in na nedovoljen način vstopiti v Slovenijo.

Na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje so v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli skritega tujca, ki se je skušal izogniti mejni kontroli. V noči na 17. 3. so brežiški policisti na območju Dobove izsledili in prijeli dva državljana Maroka, dva državljana Afganistana in državljana Kube, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vse tujce bodo po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Gasilci na pomoč občanki, ki je padla

V četrtek pozno zvečer je na Slomškovi ulici v Brežicah starejša oseba padla v stanovanju in se ni mogla pobrati. Gasilci PGD Brežice so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili dostop reševalcem NMP Brežice do onemogle osebe. Reševalci so občanko pregledali in polegli v posteljo. Obveščene so bile pristojne službe.   
 
Na območju Čanja iščejo mladoletno osebo

Ponoči okoli 1. ure so z OKC PU Novo mesto zaprosili za pomoč pri iskanju pogrešane mladoletne osebe na širšem območju naselja Čanje, občina Sevnica. Posredujejo vodniki reševalnih psov pri ZRPS Dolenjske, vodniki psov Kinološke zveze Slovenije za Dolenjsko, Posavje in Belo Krajino in gasilci PGD Sevnica.  Osebe še niso našli.  

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 196 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju in Krškem so zasegli vozila dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. V Metliki so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in sprožitve signalno varnostne naprave.
« Nazaj na seznam