Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Požar v Brestanici

Objavljeno: Sobota, 19.11.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V soboto nekaj pred polnočjo je na Elektrarniški cesti v Brestanici, občina Krško, gorelo v kopalnici in hodniku v stanovanju večstanovanjskega objekta. Gasilci PGE Krško in PGD Brestanica so s hitrim posredovanjem požar pogasili in s tem preprečili širitev na sosednja stanovanja, pregledali prostore in prezračili objekt, pomagali policiji ter evakuirali stanovalce iz sosednjih stanovanj. Po končani intervenciji so se stanovalci sosednjih stanovanj lahko vrnili v svoja stanovanja. Dežurni delavec Elektra Celje je izklopil elektriko v delno uničenem stanovanju.

Veter podrl drevo

V petek popoldan, nekaj pred 13. uro, je v naselju Župelevec podrto drevo oviralo promet. Posredoval je dežurni delavec cestnega podjetja, ki je oviro odstranil.

Težave z meteorno vodo
 
V soboto ob 16.27 je zaradi močnega naliva meteorna voda poplavila cestišče na Griču v Sevnici. Posredoval je dežurni pri Komunali Sevnica, ki je očistil zamašen odtočni jašek. Ob 17.17 je meteorna voda zalila podvoz pod železniško progo v naselju Blanca v občini Sevnica. Dežurni pri cestnem podjetju je postavil signalizacijo za zaporo ceste. Obvoz je urejen. Ob 17.23 je meteorna voda poplavila cestišče na Trgu svobode v Sevnici. Posredoval je dežurni pri cestnem podjetju. Ob 18.45 je v naselju Bušeča vas, občina Brežice, meteorna voda poplavila cestišče. Posredoval je dežurni pri cestnem podjetju, ki je postavil ustrezno prometno signalizacijo, cesta pa je prevozna.
 
Nesreča, ki je ni bilo
 
V soboto pod večer je občan prijavil prometno nesrečo na Trgu v Brestanici, občina Krško. Osebno vozilo naj bi zapeljalo v vodo na cestišču in obviselo na kovinski ograji, ki preprečuje padec v Senovški potok. Gasilci PGE Krško in policisti so pregledali celotno traso do izliva potoka v reko Savo in v smeri proti Anžam, a poškodb na ograji in mesta nesreče ali vozila niso našli. Pri iskalni akciji so sodelovali tudi gasilci PGD Brestanica. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Interventni helikoptrski prevoz v Maribor

18. 11. je ob 13.55 je poletel helikopter LPE z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči in iz ZD Krško prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor. 

 
« Nazaj na seznam