Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prepir na 'borzi', beračenje po Krškem in pretep v Brežicah

Objavljeno: Četrtek, 13.06.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_0069
​Krški policisti so dopoldne posredovali na zavodu za zaposlovanje, kjer je prišlo do prepira treh oseb z zaposlenimi na zavodu. Po prvih ugotovitvah je eden izmed trojice, 20-letnik iz okolice Krškega, hotel do svetovalke na zavodu preko vrste, na kar ga je varnostnik opozoril. Med njima je prišlo do izmenjave besed. 20-letnik je sicer ukaz varnostnika upošteval, pri tem pa se je nesramno in žaljivo obnašal, zato so mu policisti napisali plačilni nalog.

Romuna beračila po Krškem

Krški in novomeški policisti so obravnavali dva drž. Romunije, ki sta bila zalotena pri vsiljivem beračenju. Najprej so ju opazili v Novem mestu, nato pa so ju policisti zalotili pri trgovskem centru v Krškem. 59-letnik in 35-letnik sta dobila plačilni nalog zaradi vsiljivega beračenja na javnem kraju.

Spet pretep v Brežicah

Okoli pol sedme zvečer so na številki 113 prejeli več klicev o pretepu dveh oseb na Gubčevi v Brežicah. Policisti so na kraju v akciji zalotili dve osebi, vzpostavili javni red in začeli z ugotavljanjem okoliščin prekrška. Po prvih ugotovitvah sta se sprla 34- in 35-letnik. Ob prihodu policistov se opiti 34-letnik ni pomiril, nedostojno se je obnašal do policistov, ni upošteval ukazov in je nadaljeval s kršitvijo, zato so uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Oba bosta prejela plačilne naloge.

Ukradli so mu kros motor

Brežiški policisti so v Kraški vasi obravnavali vlom, kjer so storilci na nezakoniti način prišli do kros motorja znamke Honda, CRF 250, letnik 2015, rdeče barve. Lastniku so naredili za okoli štiri tisoč evrov škode.

Vlom v hišico teniškega kluba

V noči s ponedeljka na torek so vlomili v hišico teniškega kluba v Sevnici in odnesli nekaj denarja in pijače ter povzročili skupaj za okoli dvesto evrov škode. 

Mejne zadeve in tujci

Na območju policijske uprave Novo mesto so policisti 11. 6. obravnavali 71 oseb, ki so notranjo mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili na nedovoljen način oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Vse so obravnavali na območju Posavja (Rigonce, Brežice, Loče, Dobova, Obrežje, Nova vas). Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Na območju policijske uprave Novo mesto so 12. 6. policisti obravnavali 109 oseb, ki so notranjo mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili na nedovoljen način oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Pet so jih prijeli na območju policijske postaje Črnomelj (Tribuče in Marindol), tri v Metliki, preostale pa v Posavju (Rigonce, Jereslavec, Dobova, Obrežje, Brežice, Slovenska vas, Podvinje, Rakovec). Postopki z njimi še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»