Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prevoznik ilegalcev bežal pred policijo

Objavljeno: Četrtek, 02.02.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kombi

V kombiju se je stiskalo 15 Afganistancev

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 31. 1. dopoldne pripeljal voznik kombiniranega vozila bolgarskih registrskih oznak. Voznik se je izognil mejni kontroli slovenskih policistov in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim, ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo.

Okoli dva kilometra od mejnega prehoda so ga ustavili in ob pregledu kombiniranega vozila odkrili, da je 52-letni državljan Bolgarije prevažal 15 državljanov Afganistana. Državljanu Bolgarije so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev so mu izrekli globo v višini 2400 evrov, danes pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljane Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Zagorelo v skladišču odpadnega papirja

1. februarja je nekaj čez 18. uro zagorelo v skladišču odpadnega papirja v podjetju Vipap Videm na Tovarniški ulici v Krškem. Gasilci PGE Krško so požar pogasili, ob pomoči zaposlenih izpraznili skladišče in s termo kamero pregledali skladišče in okolico.  

Gasilci izvlekli vozilo

V poledenelem jutru 1. januarja, nekaj pred 7. uro zjutraj, so gasilci PGE Krško na Gornjem Pijavškems tehničnim posegom izvlekli kombinirano vozilo, ki je obtičalo na poledenelem vozišču.

Izpad elektrike v Brežicah in Cekljah

Na prvi februarski dan je nekaj po 9. uri prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo v delu mesta Brežice in Cerkljah ob Krki z okolico. Delavci Elektra Celje so do 12. ure postopoma zagotovili normalno oskrbo vsem odjemalcem na teh območjih.

OBVESTILA

Elektrodela v konstanjeviški in brežiški občini

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 2. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Kostanjevica - grad 2, in sicer med 7.15 in 7.45 ter med 13. in 13.30, na območju transformatorske postaje Ivanjše Grič in Male Vodenice med 7.15 in 7.45 uro ter med 12. in 14.00 ter na območju transformatorske postaje Kostanjevica - grad in Orehovec med 7.15 in 12.45 uro. V brežiški občini so za danes predvidena vzdrževalna dela na območju transformatorske postaje Zakot 3 in Zakot 4. Dela naj bi trajala med 6. in 8. uro zjutraj.

 

 

 



 

 
« Nazaj na seznam