Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pridržali vinjenega voznika

Objavljeno: Petek, 10.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Med kontrolo prometa v Kapelah so brežiški policisti v noči na 10. 3. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 57-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in napisali obdolžilni predlog.

Mladoletnik vozil brez izpita

Sevniški policisti so v naselju Hinje ustavili mladoletnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja ter je vozil neregistrirano in nezavarovano motorno kolo. Le-to so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ilegalce prestregli v Krškem in Slovenski vasi

9. 3. so nekaj po 12. uri policisti v Krškem izsledili državljana Sirije in državljana Iraka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 10. 3. pri Slovenski vasi izsledili in prijeli državljana  Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Na Porebru gorela podrast

V četrtkovem dopoldnevu je nekaj čez 10. uro zagorela podrast v naselju Poreber pri Senovem. Požar na površini 30 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Senovo.

OBVESTILA, OPOZORILA

Za 10. 3. načrtovana elektrodela

Nadzorništvo Krško mesto obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 10. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah med 7.40 in 11. uro prekinjena dobava električne energije na območju transformatroske postaje Krško - Dalmatinova ter med 11.00 in 11.30 na območju TP Ardro. V sevniški občini bodo imeli odjemalci prekinjeno dobavo elektrike med 8. in 12. uro na območju TP Podgorje - Pipan, Podgorje - Golob in Mrzla Planina, v brežiški občini pa bodo med 7. in 12. uro potekala elektrodela na območju TP Gramoznica - Boršt.

Vetroven 'mučeniški' petek - opozorilo

Po podatkih Urada za meteorološko prognozo Agencije RS za okolje bo danes zjutraj prehodno zapihal močan severni veter, ki bo predvsem vzdolž Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Nato bo prehodno oslabel in se spet okrepil sredi popoldneva ali proti večeru. Takrat bo v večjem delu severne in vzhodne Slovenije ter ponekod v višjih legah v sunkih lahko dosegal hitrost okoli 70 kilometrov na uro.
« Nazaj na seznam