Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Radečanu zasegli konopljo

Objavljeno: Petek, 31.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
konplja (1)

V Radečah so poželi rastlinjake konoplje in zasegli pakete s posušenimi delci

Laški policisti so včeraj,30. 3., v sodelovanju s policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje, opravili hišno preiskavo pri 54-letnemu moškemu z območja Radeč. Našli so dva opremljena prostora prilagojena za gojenje konoplje in dobrih 200 sadik konoplje, 50 posušenih rastlin konoplje in 8 paketov s posušenimi rastlinskimi delci konoplje. 54-letnega moškega z območja Radeč bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu KZ.

Nočna tatvina v Krškem

V noči na 30. 3. so v Krškem neznanci vlomili v ograjen prostor podjetja in odtujili več kosov odpadnega železa.

iskalna akcija - simbolicna slika.

Na območju Ribnice so pogrešano osebo iskali tudi s psi (simbolična slika)

O iskanju pogrešane osebe nič novega

Danes se je ob 7.45 pod vodstvom policije nadaljevalo iskanje pogrešane osebe na nabrežju in na reki Savi v naselju Ribnica v brežiški občini. Pri iskanju so sodelovali vodniki reševalnih psov ZRPS Dolenjska in gasilci PGE Krško, ki so pregledali brežini in s plovilom površino reke Save. Pogrešana oseba do 16. ure popoldan še ni bila najdena.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Čatež ob Savi, Loče) izsledili in prijeli 41 državljanov Maroka, 28 državljanov Kube, 16 državljanov Rusije, 12 državljanov Pakistana, sedem državljanov Indije, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Šrilanke, dva državljana Alžirije in dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU NM, PU Celje
 
« Nazaj na seznam
»