Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Številne kršitve zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neuporabe varnostnega pasu

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v četrtek na našem območju preverjali ali vozniki med vožnjo uporabljajo varnostni pas. 32-im kršiteljem so zaradi neuporabe varnostnega pasu izdali plačilne naloge. Ugotavljali so tudi druge kršitve cestnoprometnih predpisov in trem voznikom osebnih avtomobilov zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

V petek so policisti Posebne skupine za nadzor prometa preverjali psihofizično stanje voznikov na območju Šentjerneja in Krškega. Kršitelj, ki so ga ustavili v Velikem Podlogu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, je imel v litru izdihanega zraka 1,27 miligramov alkohola. Med kontrolo cestnega prometa so zaradi neuporabe varnostnih pasov ukrepali zoper 13 voznikov.

Vlomi in tatvine

Med 17. 3. in 18. 3. je v kraju Brezovica na Bizeljskem nekdo skozi okno vlomil v brunarico. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Brežiški policisti so v noči na 18. 3. med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini kraja Mihalovec izsledili in prijeli dva državljana Irana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Dimljenje pri HE Brežice

V nedeljo, 19. 3., je bil okoli 14. ure v bližini HE Brežice opažen požar v naravnem okolju. Aktivirani so bili gasilci PGD Brežice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so delavci na gradbišču kurili lesene palete in ostale odpadke, ogenj pa je bil pod nadzorom. Obveščene so bile pristojne službe.

Elektrodela 20. marca

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 20. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Krško okolica, na območju transformatorskih postaj Potoče med 7.40 in 12.00 uro in Brezje Anže, Anže, Anže Šalamon med 8. in 12.30 uro. Na območju nadzorništva Krško mesto bo zaradi del prekinjena domava med 8. in 10. uro na območju transformatorske postaje  Krško šola - TSŠ izvod Krško -  Pod Goro.

Popolna zapora Šutna - Brezovica med 20. in 31. 3.

Elektro Celje d.d. obvešča, da bodo danes, 20. 3., izvedli popolno zaporo lokalne ceste JP 693 401 Šutna-Gradec-Škvorc-Brezovica, zaradi izgradnje NNO. Zapora bo trajala predvidoma do 31.03. Obvoz ni predviden.
« Nazaj na seznam