Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trije primeri nasilja v družini

Objavljeno: Ponedeljek, 06.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti so na našem območju minuli konec tedna trikrat posredovali zaradi nasilja v družini. Brežiški policisti so izrekli prepoved približevanja 26-letnemu osumljencu, ki je tako hudo pretepel zunajzakonsko partnerko, da je morala poiskati zdravniško pomoč.

Zaradi nasilja v družini so 5. 3. popoldne posredovali tudi policisti Policijske postaje Krško. 34-letni nasilnež, ki že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko, je ob prisotnosti otrok razbijal inventar in grozil. Zaščitili so žrtve, osumljencu odvzeli prostost in mu izrekli prepoved približevanja.

Prav tako v okolici Krškega je 5. 3. popoldne 50-letni nasilnež pretepel partnerko in jo poškodoval. Žrtev so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Izrekli mu bodo prepoved približevanja žrtvi in ga ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Osumljenko nevarne vožnje bodo policisti ovadili

Med kontrolo prometa v kraju Mihalovec so brežiški policisti 3. 3. popoldne ustavljali voznico osebnega avtomobila Fiat punto. Ko je kršiteljica opazila policiste, je pospešila hitrost, na regionalni cesti je zapeljala na nasprotno smerno vozišče, ogrozila pešca, ki je prečkal cesto, zavila na lokalno cesto in nadaljevala z nevarno vožnjo po sredini vozišča. Policisti so zapeljali za njo, vendar ni upoštevala svetlobnih in zvočnih signalov, s katero so jo ustavljali. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubila oblast nad vozilom in trčila v ograjo ob stanovanjski hiši. Med postopkom so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran avtomobil. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji odredili preizkus, a je opravljanje preizkusa odklonila. Odklonila je tudi postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Kršiteljica je z nevarno vožnjo ogrozila tudi tri otroke, ki jih je prevažala v vozilu in niso bili zaščiteni z ustreznim zadrževalnim sistemom. Policisti so poskrbeli za varstvo otrok, katere so prevzeli delavci centra za socialno delo. 32-letni osumljenki kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu so odvzeli prostost in jo pridržali. S kazensko ovadbo so jo v nedeljo privedli k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju za osumljenko odredila hišni pripor.

Na mejni prehod pripeljal z 2,4 promili alkohola
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 3. 3. popoldne, na izstop iz Slovenije, z osebnim avtomobilom pripeljal 44-letni državljan Slovenije. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,14 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomil in ukradel pijačo
Policisti Policijske postaje Krško so 5. 3. popoldne na Drnovem izsledili in prijeli mladoletnega osumljenca, ki je skozi okno vstopil v objekt društva in odtujil zaboj z alkoholnimi pijačami. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti Postaje mejne policije Dobova so pri opravljanju mejne kontrole tovornega vlaka na podvozju našli skrita dva državljana Sirije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 156 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 618 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala, tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Petim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 32 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Trem osumljencem nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. Intervenirali so zaradi nesreč pri delu, požarov in sprožitev signalno varnostnih naprav.
 
« Nazaj na seznam