Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tujci skriti med razsutim tovorom in steklenicami

Objavljeno: Sreda, 15.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti Postaje mejne policije Dobova so med opravljanjem mejne kontrole tovornega vlaka, ki je prevažal razsuti tovor, v enem izmed vagonov našli skritih šest tujcev, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in na nedovoljen način vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tri državljane Afganistana, državljana Alžirije in državljana Sirije predali hrvaškim varnostnim organom.

V noči na 15. 3. so štiri tujce, ki so se skušali izogniti mejni kontroli izsledili tudi policisti Postaje mejne policije Obrežje. Državljane Afganistana so odkrili v tovornem vozilu, ki je prevažal steklenice in je bil iz Bolgarije namenjen v Italijo. Tujce so prevzeli hrvaški varnostni organi.

V zadnjih dneh na Obrežju zasegli ukraden osebni avtomobil in tovorno vozilo

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 11. 3. na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom pripotoval državljan Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled avtomobila. Ugotovili so, da so na vozilu ponarejene številke šasije. Škodo superb so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. V noči na 14. 3. so kontrolirali državljana Bolgarije, ki se je na izstop iz Slovenije pripeljal s tovornim vozilom znamke Iveco. Pri kontroli tovornega vozila in preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bilo tovorno vozilo 11. 3. ukradeno v Italiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah obvestili tožilstvo.

Požari v naravi oziroma na prostem

V torek popoldan, nekaj čez 14. uro, so posredovali gasilci PGD Zabukovje in PGD Sevnica v Podgorju ob Sevnični, kjer je gorela trava. Pogasili so požar, ki se je razplamtel na pol hektarja travniške površine.

OBVESTILA

Elektrodela v brežiški občini

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 15. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava elektrike na območju transformatorskih postaj Blatno, Pišece, Pišece 2, Pišece - Orehovec, Pišece - grad, Pavlova vas, Pavlova vas - center in Sveti Jedrt, in sicer med 8. in 10. uro ter med 14. in 15. uro, in na območju transformatorske postaje Pavlova vas - Trate med 8. in 14. uro.

Zapora ceste Impoljca-Brestanica

Direkcija RS za infrastrukturo obvešča o popolni zapori glavne ceste št. 5, na odseku 335 Impoljca – Brestanica (od km 6,780 do km 9,632). Popolna zapora bo zaradi preplastitve vozišča vzpostavljena od 15. 3. do 1. 4., med 8. in 17. uro, in sicer v treh delovnih dneh v navedenem terminu.

Občasne zapore od Velike Doline do Ponikve

Občina Brežice obvešča udeležence v prometu, da bodo vzpostavljene občasne popolne zapore na lokalnih cestah Velika Dolina–Mala Dolina in Velika Dolina–Brezje–Ponikve, in sicer pet dni v terminu od 15.3.  do 29.3., za čas, ko se bodo izvajala na teh odsekih asfalterska dela. Obvoz bo potekal po vzporednih lokalnih cestah oziroma javnih poteh.

 
« Nazaj na seznam