Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Mrčnih selih občan pri obračanju sena padel pod traktor

Objavljeno: Torek, 18.06.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
image000003.
V ponedeljek ob 15.35 je v naselju Mrčna sela, občina Krško, občan padel s traktorja, ki ga je povozil in huje poškodoval. 

Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na traktorju, nudili prvo pomoč poškodovanemu, zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovanega do helikopterja. Na kraju so posredovali reševalci NMP Krško, ki so poškodovanega oskrbeli in dežurna ekipa HNMP Maribor, ki so poškodovanega prepeljali v UC Maribor.

Kot poročajo s PU Novo mesto, se je okoli pol četrte popoldne v Mrčnih selih pri obračanju sena huje poškodoval 55-letni traktorist. Po prvih ugotovitvah ogleda je s traktorjem (z vgrajenim varnostnim lokom) obračal seno. Pri tem je traktor začel drseti po strmem pobočju. Traktorist je padel iz traktorja, ki je z enim kolesom zapeljal čez njega. Na kraju ga je oskrbela ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnikom, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center.

Zaseg prepovedane droge

Krški policisti so nekaj po poldnevu v mestu obravnavali 16-letnika in 19-letnika iz okolice Brežice. Prvega so zalotili pri zvijanju cigarete – joint, ki so mu jo zasegli. Drugemu so zasegli ovoj s posušenimi zelenimi rastlinskimi delci (sum na prepovedano drogo marihuano) ter tehtnico. Za prvega bodo uvedli postopek o prekršku, o vsem pa so obvestili tudi njegove starše. Drugega bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, saj sumijo, da je prav on prodal prepovedano drogo 16-letniku.

Vlom v gostinski lokal

V Leskovcu pri Krškem so dopoldne opravili ogled kraja vloma v gostinski lokal. Kot kaže so ponoči storilci na silo vstopili v objekt, pregledali prostore, odnesli izkupiček zadnjih dni ter za okoli tisoč evrov cigaret. Lastnikom so povzročili za nekaj tisoč evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Na območju policijske uprave Novo mesto so prijeli 90 oseb, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje EU oziroma za bivanje na območju Slovenije. Dva so prijeli na območju policijske postaje Črnomelj (Preloka), preostale pa na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Podvinje, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri Bizeljskem, Slovenska vas, Mostec, Jereslavec, Župelevec). Postopki z njimi še niso zaključni.

Zagorelo odsluženo osebno vozilo ...
 
Ob 11.06 je v naselju Gazice, občina Brežice zagorelo odsluženo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki in Pirošica, ki so požar pogasili.
 
... in koš za odpadke
 
Ob 13.24 je Trgu svobode v Sevnici gorel koš za odpadke. Gasilci PGD Sevnica so požar pogasili in okolico pregledali s termo kamero. 

Tehnična pomoč gasilcev
 
Ob 16.21 so gasilci PGD Sevnica v Naselju heroja Maroka v Sevnici s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili dostop reševalcem do poškodovane osebe. Reševalci NMP Sevnica so osebo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.
 
Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Brežice: na območju transformatorske postaje Pavlova vas Trate, nizkonapetostno omrežje – Ogorevc, transformatorske postaje Pišece, nizkonapetostno omrežje – Čerenje med 8.30 in 12. uro,
  • na področju nadzorništva Mokronog: na območju transformatorske postaje Vodale, nizkonapetostno omrežje – Vodale med 8. in 10. uro in
  • na področju nadzorništva Sevnica: na območju transformatorske postaje Boštanj 2, nizkonapetostno omrežje – Rupar med 8. in 14. uro.
Komunala Brežice d.d. obvešča uporabnike pitne vode iz Župeče vas, da bo danes med 8. in 15. uro motena dobava pitne vode zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju.

Komunala Sevnica obvešča o občasni kratkotrajni in dolgotrajni, delni in popolni zapori prometa, tipa Z-2 in E-5, na pododsekih lokalne ceste, št. 372121 Lončarjev Dol-Žigrski Vrh-Čanje- Blanca, pri h. št. Čanje 8a, javne poti, št. 873077 Čanje, med h. št. Čanje 8a in 16, javne poti, št. 873071 Poklek nad Blanco-Čanje, pri h. št. Čanje 15 in pod h. št. Čanje 23 ter javne poti, št. 873031 Poklek nad Blanco-Tomažev hrib- Priklence, pod Tomaževim hribom, med 17.6. in 22.6.2024.

Vir: ReCO Brežice in PU Novo mesto, foto: PGE Krško
 
« Nazaj na seznam
»