Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V požaru v Brežicah več poškodovanih

Objavljeno: Torek, 22.11.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiški policisti so bili okoli 10. ure obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Brežicah. V požaru oziroma pri gašenju požara so bile zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida poškodovane tri osebe, eden pa tudi zaradi opeklin. 35-letni moški naj bi po prvih zbranih obvestilih tvegal svoje življenje, ko je iz gorečega objekta reševal opečenega 40-letnega moškega.

Požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti in kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še ugotavljajo, po prvih ugotovitvah pa naj bi se vnel predmet, ki je bil odložen na električni grelni napravi. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

V nesreči lažje poškodovan pešec

21. 11. so bili sevniški policisti okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 82-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 67-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovanega pešca so oskrbeli v zdravstvenem domu.

Vinjenemu vozniku brez izpita zasegli vozilo

Med kontrolo prometa v kraju Smednik so krški policisti 21. 11. okoli 13. ure ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila Peugeot. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,65 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Tatvina v Slovenski vasi

V Slovenski vasi so neznanci z delovišča odtujili električno ročno orodje in lastnika oškodovali za 650 evrov.

Na meji zasegli ukraden BMW X6

V ponedeljek popoldne je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom BMW X6 pripeljal 41-letni voznik iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Italiji. BMW so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

V tovornih vozilih skriti Afganistanci

21. 11 dopoldne so policisti med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom skušal izogniti mejni kontroli. 22. 11. nekaj pred 4. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega prostora, v katerem so med železnimi elementi našli skrite tri državljane Afganistana. Vse tujce so policisti po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki z območja PU Novo mesto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Štirim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi požarov.
« Nazaj na seznam