Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Varnostniku v trgovskem centru poškodovali vozilo, drugemu predmet v hrbet

Objavljeno: Petek, 29.05.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (1)

Policisti so imeli opravka z razborito 58-letnico (fotografija je simbolična).

Varnostnik v trgovskem centru v Krškem je popoldne obvestil policiste o težavah s stranko, ki jo je imel v postopku. Stranka (58-letna ženska) mu je zagrozila, da mu bo zaradi postopka poškodovala njegov osebni avtomobil. Varnostnik je kasneje res ugotovil poškodbe na barvi vozila, zato je o tem obvestil policiste.

Isto 58-letnico so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru obravnavali še v drugem trgovskem centru, kakšni dve uri kasneje. Tudi tokrat ni bila zadovoljna z delom varnostnikov, zaradi česar je prišlo do kričanja in zmerjanja. Poklicali so policiste, ki so ugotovili, da je varnostnik ukrepal zoper skupino, ki je v trgovini razbijala in premikala inventar ter jih pospremil ven. Ker se 58-letnica ni strinjala s tem, je varnostniku v hrbet vrgla nek predmet. Policisti so ji napisali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter neupoštevanja ukrepov varnostnika.

Vlom na Velikem Trnu

Policisti na Velikem Trnu opravljajo ogled vloma v trgovino. Po prvih ugotovitvah je storilce verjetno pregnal alarm, ki se je sprožil okoli pol treh danes ponoči (petek, 29. 5. 2020). Vlomljeno je bilo tudi v gostinski lokal v Kostanjevici na Krki in v bar v Brestanici. Podrobnosti vlomov in materialno škodo bodo ugotovili po zaključenih ogledih kraja.

Ostali dogodki

Policisti so od zadnjega poročanja na interventno številko 113 sprejeli 186 klicev, od tega je bilo 43 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s kriminaliteto in prometno varnostjo. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lahkimi poškodbami, zaradi vožnje brze vozniškega dovoljenja pa zasegli neregistriran štirikolesnik v Metliki in osebni avtomobil z različnima registrskima tablicama (ki nista bila od avtomobila) v Krškem.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam