Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vinjen Sevničan padel z motorjem

Objavljeno: Ponedeljek, 05.12.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Na lokalni cesti v okolici Sevnice je 4. 12. popoldne voznik kolesa z motorjem izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. 35-letni povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na AC izločili iz prometa skoraj četrtino tovornih vozil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 2. 12. na avtocestnem postajališču Dul – smer Obrežje, izvajali poostren nadzor tovornega prometa in v treh urah ugotovili 25 kršitev. Največ kršitev je bilo ugotovljenih ob tehtanju tovornih vozil, preobremenjenih je bilo kar devet tovornih vozil. V štirih primerih tovor ni bil pravilno zavarovan, sedem voznikov med vožnjo ni uporabljalo varnostnega pasu, eno tovorno vozilo je imelo tehnične pomanjkljivosti, pri enem je bila ugotovljena prekoračitev hitrosti, ostale kršitve pa so se nanašale na nepravilnosti dokumentov. Kar 14 tovornih vozil je bilo zaradi hujših kršitev izločenih iz prometa, to pa predstavlja skoraj četrtino vseh ustavljenih in kontroliranih tovornih vozil.

Med poostrenim nadzorom prometa so kontrolirali tudi voznike osebnih avtomobilov. Pri kontroli dokumentov in preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu za osebni avtomobil Volkswagen touareg, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine, je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil ukraden v Franciji. Vozilo so policisti zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 120 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 347 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 29-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin

OBVESTILA

Elektrodela v Vrhovski vasi

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 5. 12., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Vrhovska vas (občina Brežice), in sicer med 8.00 in 14.00 uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam