Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vinjen z vozilom v škarpo; elektro dela in zapora ceste

Objavljeno: Sreda, 29.11.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiški policisti so bili okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo osebnega avtomobila v Artičah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj nesreče, ki je v vozilu prevažal še dva potnika, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.
 

Gasilci pomagali pri zagonu vozila

Pod večer so gasilci PGE Krško na Tovarniški ulici v Krškem pomagali občanu pri zagonu osebnega vozila.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice, na območju transformatorske postaje Cerina med 10. in 12. uro.

Občina Sevnica obvešča o polovični in občasni popolni zapori lokalne ceste LC 372231 Tržišče-Malkovec na odseku od km 5+650 do 5+750 v skupni dolžini 100m, zaradi sanacija plazu in asfaltacije po sanaciji. Zapora bo izvedena od 29.11.2017 do 22.12.2017, 24 ur dnevno. Obvoz bo označen.
 
Komunala Sevnica obvešča vse uporabnike pitne vode na javnem vodovodu Mladetiče-Gabrijele-Pijavice, da je voda iz javnega vodovoda zaradi povečane motnosti neprimerna za pitje. Pred uporabo je potrebno vodo prekuhavati, skladno z navodili o prekuhavanju vode, katere je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje in jih je potrebno upoštevati. Uporabniki lahko namesto prekuhavanja vode iz vodovodnega sistema uporabljate embalirano vodo iz trgovine. Obvestilo o prekuhavanju vode velja do preklica!
 
 
« Nazaj na seznam
»