Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlak povozil 72-letnika

Objavljeno: Torek, 30.03.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
ZeleznicaVlak (5)

simbolična slika

Včeraj, 29. 3., je ob 9.35 v naselju Pod Vrtačo v Sevnici vlak povozil osebo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pristojnim službam.

Kot poročajo iz PU Novo mesto, so bili 29. 3. nekaj po 10. uri obveščeni o nesreči na železniških tirih med Sevnico in Blanco, kjer naj bi vlak povozil moškega. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti in po prvih ugotovitvah ter zbranih obvestilih je moški prečkal železniške tire na nezavarovanem delu v trenutku, ko je iz smeri Zidanega Mosta pripeljal potniški vlak. Strojevodja je pričel zavirati, moškega je na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali, vendar trčenja ni mogel preprečiti. 72-letni moški iz Sevnice je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Kriminalisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

V nesreči na Senovem tri poškodovane osebe

Ob 15. uri sta na Titovi cesti na Senovem trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlite tekočine, nudili pomoč policistom ter reševalcem NMP Krško, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovane tri osebe in eno prepeljali v SB Brežice.

Požar na podrasti

Okoli 12. ure sta gorela suha podrast in grmičevje v naselju Straža pri Raki. Požar na površini okoli pol hektarja so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Senuše.

Sproščanja nevarnih plinov

Včeraj je bil nekaj po 12. uri na Rostoharjevi ulici v Krškem pri izvedbi gradbenih del poškodovan plinovod. Gasilci PGE Krško so zavarovali širšo okolico, odstranili vse vire vžiga, opravili meritve koncentracije plinov in kraj varovali do zaključka sanacije plinovoda.

OBVESTILA

Elektrodela na 30. marec

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 30. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • med 9. in 12. uro na območju TP Sremič, nizkonapetostno omrežje – pretvornik Grmada,
  • med 8. in 14. uro na območju TP Šmarje 1, nizkonapetostno omrežje proti cerkvi ter
  • med 7.30 in 11. uro na območju TP Leskovec Gmajna 1.
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte