Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Voznica brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Objavljeno: Torek, 25.10.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V noči na 25. 10. je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na izstop iz Slovenije, pripeljala voznica osebnega avtomobila Renault scenic. Policisti so opravili mejno kontrolo in zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti 35-letni voznici iz Celja odredili preizkus.

V litru izdihanega zraka je imela 1,14 miligramov alkohola (2,37 g/kg). Med postopkom so še ugotovili, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ostali dogodki
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na Obrežju so kršiteljici cestnoprometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Elektrovzdrževalna dela na območju TP Mokronog in Curnovec
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo 25. 10. med 8. in 14.30 uro zaradi vzdrževalnih del prekinjena dobava elektrike na območju TP Stražberg, Gabrijele, Polje Gabrijele, Dolenje Mladetiče, Gorenje Mladetiče, Pijavice vas, Hrastovica, Skrovnik, Pijavice Bruna vas in Martinja vas ter med 9. in 12. uro na območju TP Curnovec - nizkonapetostni izvod Žerjav.
« Nazaj na seznam