Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z 2,8 promila alkohola povzročil prometno nesrečo

Objavljeno: Četrtek, 03.11.2016    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti Policijske postaje Krško so bili nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči v Brezju pri Senušah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 62-letni voznik kombiniranega vozila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. V nesreči se ni nihče poškodoval, povzročitelj pa je imel v litru izdihanega zraka 1,34 miligramov alkohola (2,8 g/kg). 62-letnega voznika so pridržali in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlom na delovišču
 
Na delovišču v Krškem so neznanci vlomili v rezervoarje štirih delovnih strojev in odtujili okoli 450 litrov goriva.  
 
Nezakonit prehod meje
 
Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti 2. 11. v Jesenicah na Dolenjskem izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujcem so odvzeli prostost in jih po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Pregled dogodkov na območju Policijske uprave Novo mesto za 2. 11. 2016
 
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 10-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.
 
« Nazaj na seznam
»