Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Likof v znamenju čarovnij

Objavljeno: Torek, 29.11.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
likof - sola dr. m (113)

Učenke in učenci šole nas iz leta v leto navdušujejo z izvedenimi koreografijami.

Učenci in učitelji Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja Krško so v današnjem dopoldnevu za starše, prijatelje in ostale ljudi odprtega srca v krškem Kulturnem domu pripravili osrednjo šolsko predstavo Likof.

likof - sola dr. m (48)

Ravnateljica šole dr. Barbara Smolej Fritz z županom mag. Miranom Stankom

Gre že za drugo navedeno predstavo letos, je povedala v uvodnem pozdravnem nagovoru obiskovalcem ravnateljica šole dr. Barbara Smolej Fritz, saj so z v mesecu maju letos uprizorjeno predstavo z naslovom Cirkus nadomestili načrtovano prireditev v lanskoletnem novembru, ki so jo bili primorani zaradi epidemije prestaviti, medtem ko so z današnjo pokrili tradicionalni jesenski termin, s katerim vsako leto obeležijo spravilo pridelka in plodov s šolskega vrta in sadovnjaka.

likof - sola dr. m (67)
Tokrat so prireditev naslovili Čarovnija. Male in velike čarovnije je s čarovniško palico in vezno besedo iz velikega klobuka vlekel čarovnik Jakob, nanje navezujoče tematske točke, ki so jih naslovili: Dobre vile, Čarobnost bližine, Čarovnik iz Oza, Najdena metla, Bi se gnetli na tej metli, Glasbeni U-rock, Kaj dogaja v klobuku, Triki s kartami, Ljubezenski napoj, Hipnoza, Vsak je čaroben in Prijateljstvo pa so skozi instrumentalne, pevske in plesne nastope uprizorili učenci oddelkov šole z mentorji. Čarovnije z odra so se dotaknile vseh obiskovalcev, pa tudi župana Mestne občine Krško, mag. Mirana Stanka, ki je zagotovil, da se bo ne glede na njegovo iztekajoče županovanje tudi projekt novogradnje šole nadaljeval, z njo pa bodo učenci in zaposleni pridobili sodobno opremljene prostore, ki bodo omogočili boljše pogoje za pridobivanje znanj in delo.

B. M.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam