Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

2. Anin glasbeni večer z violinistko, pianistom in harfistko

Objavljeno: Petek, 31.07.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
2_anin_glasbeni_vecer (5)

Harfistka Veronika Podjaveršek in violinistka Živa Letnar

V soboto, 25. julija 2020, smo v cerkvi sv. Ane pripravili drugi letošnji Anin glasbeni večer. Nastopili so violinistka Živa Letnar, pianist Martin Šušteršič in harfistka Veronika Podjaveršek.

Violinistka Živa Letnar je svojo glasbeno pot začela leta 2013 v Glasbeni šoli Krško, sedaj pa se uči igranja violine na umetniški gimnaziji v I. Gimnaziji v Celju, kjer je letos uspešno zaključila 1. letnik. V prvem delu koncerta, ko se je predstavila Živa, jo je na klavirju spremljal Martin Šušteršič. Martin je kot korepetitor zaposlen v Glasbeni šoli Krško in s svojim igranjem sodeluje z mnogimi glasbeniki na nastopih, koncertih, prireditvah in tekmovanjih v domačem in širšem okolju.

2_anin_glasbeni_vecer (6)

Violinistka ob spremljavi pianista Martina Šušteršiča

Veronika Podjaveršek je z igranjem harfe začela v Glasbeni šoli Celje, nadaljevala glasbeno izobraževanje na I. gimnaziji v Celju in nato na akademiji za glasbo v Zagrebu, kjer je septembra 2019 zaključila magistrski študij. Trenutno poučuje harfo v Glasbeni šoli Krško in Glasbeni šoli Celje. Igranje in poučevanje harfe jo veseli in osebno izpopolnjuje.

Na Anine glasbene večere smo v Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem in Župniji Leskovec pri Krškem zelo ponosni. Ni odveč napisati, da se odvijajo že osemnajsto leto, kar priča o njihovi kvaliteti in priljubljenosti. Publika je tudi tokrat, seveda po pravilih NIJZ, zapolnila vse razpoložljive sedeže v cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem.

Naslednji glasbeni večer bo 16. avgusta ob 20. uri, ko bo nastopil Citrarski kvartet.

KD Leskovec pri Krškem, foto: Branko Slivšek
« Nazaj na seznam
»