Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

28. glasbeni festival OŠ Globoko

Objavljeno: Sreda, 28.11.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
os_globoko_28_glasbeni_festival41

Ana Kržan, zmagovalka po izboru občinstva med mlajšimi pevci

V telovadnici OŠ Globoko se je v torek odvila že 28. izvedba šolskega projekta – glasbenega festivala, na katerem se je predstavilo kar 42 učenk in učencev. Letos so se na globoški šoli odločili, da Evropsko leto kulturne dediščine proslavijo skozi glasbeno ustvarjanje, po čemer so v Globokem dokaj poznani.

os_globoko_28_glasbeni_festival117

Prve tri po izboru občinstva med starejšimi pevkami

Na začetku so kot presenečenje na oder prišli sedanji in nekdanji učitelji glasbe na OŠ Globoko, ki so se poimenovali Globoški učitelji muzike (ansambel GUM), in sicer Vilko Urek, Franc Kene, Maja Sakelšek, Zinka Škofca, Jožica Zupančič in Tinka Vukič. »Cenimo vaš trud, da ste se odločili, da danes z nami podelite tudi vašo ustvarjalno žilico,« se jim je zahvalila ravnateljica OŠ Globoko Rozika Vodopivec. Tokratni glasbeni festival je bil prepleten s slovenskimi skladbami. Učitelja glasbe Vilko Urek in Maja Sakelšek sta z učenci pobrskala po zakladnici slovenskih ustvarjalcev in vsak si je izbral svojo pesem. Napoved nastopajočih so obiskovalci spremljali na projekciji. Nastopajoče je ocenjevala strokovna komisija v sestavi Franc Kene, Katarina Slakonja, Tinka Vukič in Jožica Zupančič. Mladi pevci, bolje rečeno pevke, so nastopili v dveh tekmovalnih skupinah: najprej so se na odru zvrstile učenke 4. in 5. razreda, nato pa še učenke 6. do 9. razreda. Vsak nastop so popestrili tudi spremljevalni glasovi učenk.

os_globoko_28_glasbeni_festival3

Uvodna točka Globoških učiteljev muzike oz. ansambla GUM

Po odločitvi komisije je med mlajšimi pevkami 1. mesto dosegla Eva Julija Borovšak s pesmijo Med iskrenimi ljudmi, 2. mesto je pripadlo Neli Škofca (Delam, kar se ne sme), 3. mesto pa Ana Kržan (Ljubljanski zvon). Slednja pa je najbolj navdušila občinstvo, ki ji je z glasovi namenilo zmago, drugi pa sta bili Eva Julija Borovšak in Lea Francekovič (Hvala ti za lepe dni). Pri starejših pevkah je po strokovni plati slavila Maja Kržan (Nekoč nekje) pred Katjo Plevnik (Dobro jutro, življenje) in Majo Zagmajster (Ti boš vedno prvi), ki sta si razdelili drugo mesto. Občinstvo pa je najbolj navdušila Katja Plevnik, druga je bila Ana Francekovič (Boš znal naprej me ljubiti) in tretja Ema Delivuk (Oba).

Pri mlajših so nastopile še: Eva Zupančič (Milijon in ena slika), Neža Gregorevčič in Živa Flajs (Tri bele planike), Klara Lepšina in Anika Lepšina (Sestrici), Marija Pšeničnik (Doli v kraju sama zase), Dolores Kos (Najlepši dan), Janja Bosina (Vroče), Stela Kos (Danes je moj dan), Valentina Kos (Kam ste šli, prijatelji) ter Sara Kos (Ne bodi kot drugi). Pri starejših pa: Melani Udovič (Svet je tvoj), Anja Zorko (Za vedno), Manca Zidanič (Kaj je to življenje), Ema Francekovič (Čez dvajset let), Nina Sušin (Za Slovenijo živim) in Mateja Ivanšek (Rdečo rožo utrgal bom zate). Medtem ko so se preštevali glasovi, so v revialnem delu s svojimi nastopi navzoče razveselili učenci 1. do 3. razreda, in sicer Žan Matjašič, Jan Hotko, Matija Lepšina, Rok Zorko, Matija Kostadinovski, Lana Škofca, Tadej Danijel, Lina Dirnbek Povše, Nina Dirnbek Povše in Tea Šuler, Marcel Verstovšek, Ema Žmavc, Tinka Hriberšek, Kaja Lipar ter Žiga Vegelj in David Vegelj.

Na koncu je ravnateljica vse pevce razveselila še z novico, da bodo zanje organizirali izlet v neznano, in obelodanila, da so na prireditvi zbrali 944 evrov, ki jih bodo dodali v humanitarni sklad šole.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte