Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

3. Anin glasbeni večer

Objavljeno: Sreda, 21.08.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
3. anin glasbeni vecer 2019 (8)

Nastopajoči s Klavdijo Mirt, ki se jim je zahvalila v imenu organizatorja.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec sta v petek, 16. 8., v cerkvi sv. Ane v Leskovcu organizirala tretji Anin glasbeni večer. Na večernem koncertu so obiskovalce navdušili člani Pihalnega kvinteta Spectrum. V kvintetu so združeni odlični mladi glasbeniki v sestavi Anita Prelovšek - flavta, Aris Vehovec - oboa, Anzhelika Chernykh - fagot in Posavca Domen Marn - klarinet ter Marko Arh - rog.

S prijetnimi poletnimi večeri sovpada tudi lepa in čutno izvedena glasba, nastopajoči pa so odigrali skladbe Danzija, Ravela in Medaglija. Z interpretacijo so navdušili številne poslušalce in bili deležni njihovega zelo lepega odziva. Večer je popestrila razstava ročnodelskih izdelkov Skupine za ročna dela Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine KD Leskovec pri Krškem. Rokodelke so razstavile številne izdelke in na ta način dokazale, da sledijo svojemu poslanstvu pri širjenju kulturne dediščine. Program je povezovala Doroteja Jazbec, članica KD Leskovec.

Prvo sredo v mesecu septembru bo na vrsti še zadnji koncert v ciklu 17. Aninih glasbenih večerov. Predstavil se bo Duo Kontrario – Janja Brelec - citre in Izidor Kokovnik - harmonika.

KD Leskovec pri Krškem, foto: Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»