Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ArtEko Šentjanž 2013 zadnje dni v juniju

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
ArtEko Šentjanž 2013 zadnje dni v juniju

Zadnje štiri dni v letošnjem juniju bo potekala v idiličnem okolju ekološke zidanice, v neokrnjeni naravi, na nepokošenih travnikih, pod krošnjami dreves, v cvetočem ekološkem sadovnjaku, v rastlinskem in živalskem bogastvu gozda in še bi lahko naštevali, 3. likovna manifestacija ArtEko Šentjanž, ki si želi predvsem postati shajališče za umetnike, ki jim ni vseeno za usodo našega planeta in nas samih.

Ideja o druženju mednarodnih likovnih ustvarjalcev z motom ekologije, predstavlja nadaljevanje lanskega ustvarjalnega druženja v duhu » ustvarjalne reciklaže« in njene prepoznavnosti.

Mednarodno srečanje likovnikov, ustvarjalcev ArtEko Šentjanž 2013 bo potekalo od 27. do 30. junija v Šentjanžu in okolici, zaključek srečanja pa bo v soboto, 29. junija, ob 19.30 z majhno »eko« otvoritvijo v zidanici Milene Bregar v Kamenškem pri Šentjanžu, kjer bosta gosta večera slovenski pisec, scenarist, publicist, naravovarstvenik Anton Komat ter slovenski poet in glasbenik Peter Dirnbek.

Udeleženci mednarodnega srečanja ArtEko bodo: Adriano Gona iz Italije, Maja Briski in Zaneto Paulin s Hrvaške, Elena Sigmund kot predstavnica Rusije ter Vladimir Leben, Mojca Marija Vilar, Matic Svažič in Jerca Šantej iz Slovenije.

Uradna otvoritev razstave nastalih del bo v soboto, 29. septembra, v sklopu prireditve Šentjanška ekološka tržnica.S.R.

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte