Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bo Brežiška razglednica postala brežiška himna?

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Bo Brežiška razglednica postala brežiška himna? V pestro glasbeno dogajanje je vpet tudi Peter Dirnbek, ki bo s skupino Vox Populi nastopil na bližajoči se prireditvi Brežice moje mesto. Kot pravi, pomeni ta nastop v več pomenih simbolno dejanje. Pred dvema letoma so izdali singl Brežiška razglednica, ki je posvečen avtorjevemu mestu z upanjem, da bo pesem čez čas morebiti postala brežiška himna.

Tako nastop na BMM-ju lahko po Dirnbekovih besedah lahko delno pripomore k uresničevanju tovrstnega poslanstva. Dirnbek še dodaja, da je simbolna tudi kombinacija nastopa z legendarnim Vladom Kreslinom, katerega glasbeno ustvarjanje je v veliki meri botrovalo Dirnbekovemu navdušenju nad glasbo v folk kantavtorski maniri.

Nenazadnje pa so vabila organizatorjev veseli tudi zato, ker menijo, da je skupina v nekajletnem ustvarjanju dosegla potrebno uigranost in zrelost, da lahko postreže s pravo mero dobre muzikalnosti in zazibljejo poslušalstvo v ritmu svojih zgodb, kakor se je pred nedavnim zgodilo v Kulturnem domu Krško, zaključuje razmišljanje Peter Dirnbek.

M. K. M.

Fotografije so iz osebnega arhiva P. D.

« Nazaj na seznam
»