Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bralna značka na koprivniški šoli

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Bralna značka na koprivniški šoli 11. junija je bila na osnovni šoli Koprivnica podelitev bralne značke z gostjo ilustratorko Urško Jekler. Udeležili so se je učenci od 1. do 7. razreda, ki so osvojili bralno značko. 9. razred je bil opravičeno odsoten.

Ravnatelj Jože Ivačič je v uvodnem govoru pozdravil nadobudne bralce in predstavil letošnjo gostjo.

Nato so učenci 4. in 5. razreda, pod vodstvom Tončke Kerin, zapeli dve pesmici. Po kratkem kulturnem utrinku je Urška Jekler predstavila svoje ilustracije in na zanimiv način prikazala, kako sodelujeta pisatelj in ilustrator. V pogovor je aktivno vključevala prisotne učence.

Po predstavitvi sta Urška Jekler in Dragana Radjen podelili priznanja za bralno značko in sicer 44 priznanj na razredni stopnji ter 6 priznanj na predmetni stopnji. Zaradi odsotnosti 9. razreda, žal nismo podelili posebnih priznanj, ki so jih deležni bralci za vestno branje vseh 9 let, s čimer pridobijo tudi laskavi naziv 'zlati bralci'. Njim bomo priznanja in posebno nagrado, knjigo Janje Vidmar: Pink, podelili na zaključni prireditvi.

Podelitev se je končala z nagovorom Dragane Radjen in sicer je opozorila, da naj učenci ne pozabijo na knjige med počitnicami in naj čim več berejo še v prihodnje. Učenka 5. razreda pa se je v imenu šole zahvalila Urški Jekler s simboličnim darilom.

D. R.

« Nazaj na seznam
»