Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški likovniki posvetili razstavo ženskam in "mučenikom"

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Brežiški likovniki posvetili razstavo ženskam in

Člani Društva likovnikov Brežice so v torek, 10. marca, v avli Upravne enote Brežice pripravili otvoritev razstave na temo Ženska. To je njihova prva letošnja slikarska razstava, ki so jo ljubiteljski slikarji posvetili dvema praznikoma – dnevu žena in materinskemu dnevu ter tretjemu prazniku, moškemu, dnevu mučenikov.

Kot je zaželela Mija Baškovč, tudi v imenu odsotne predsednice Kristine Bevc: dobrodošli na odprtju razstave članic – žena in članov – mučenikov, ki s svojo ustvarjalnostjo poskrbijo za ravnovesje v društvu. Tokratna dela bodo na ogled do 10. aprila. 

Razstavljeni marčevski šopek ženskih figur so ustvarili: Mija Baškovč, Andreja Komočar, Sonja Kostanjšek, Marija Kukovica, Edith Lukež, Ana Mamilovič, Marinka Oštir, Tatjana Potokar, Vladka Sumrek, Jože Šterk, Metka Vimpolšek, Slavica Zofič Žertuš, Zorko Anton, ki so si, to pa že, zaslužili priznanje v darovani vrtnici, ki z žlahtnim cvetom in bodičastim trnjem - simbolizira življenje. Razkošje zapetih pesmi pa je bilo lepo darilo pevcev skupine Vox Posavci.

Ob tej priložnosti so se članice in člani DLB zahvalili dopisnici Posavskega obzornika Natji Jenko Sunčič, ki zvesto spremlja njihovo delovanje. "Njena večletna zvestoba je za nas izrednega pomena, saj je ravno zaradi nje društvo bolj vidno in prepoznavno, Res je, lahko bi rekli, da je to njeno delo in njena službena dolžnost. Pa vendar, zavedamo se, da je kulturnih dogodkov veliko in prav je tako, a da se naših vedno udeleži in o tem nato poroča v lokalnem časopisju ter tako opozori lokalno okolje na naše delo, no, to je tisto za kar smo ji izredno hvaležni. Njena podpora in vestno spremljanje nam pomeni veliko in srčno si želimo, da bo z nami tudi v bodoče," je povedala Baškovčeva. 

N. J. S., foto: S. M.

« Nazaj na seznam
»